8 najljepših božićnih destinacija koje će vas očarati

8 najljepših božićnih destinacija koje će vas očarati
3K
Božić je uvijek lijep, ali na nekim mjestima on je posebno čaroban. Rodno mjesto Djeda Božićnjaka, božićna tržnica od medenjaka, vožnje saonicama i mnogim drugim božićnim atrakcijama, ova mjesta privlače sve više i više turista.

Betlehem, West Bank

Betlehem, West Bank
Instagram
Doista ne možemo dobiti veći božićni ugođaj nego na mjestu Isusovog rođenja.
Pravoslavni Božić je početkom siječnja, tako da "sezona Božića“ traje još duže. Također, hrana je ovdje nevjerojatna.

Grindelwald, Švicarska

Grindelwald, Švicarska
Instagram
Malo mjesto u švicarskim Alpama, Grindelwald, savršeno je odredište ako želite ugodnu, netaknutu božićnu destinaciju. Grad je okružen planinama i često prekriven snijegom, a božićna svjetla i ukrasi pretvaraju ga u pravo zimsko čudo. To je prvenstveno skijaško odredište, ali uz obilje zabave koju nudi, zabavit ćete se i ako niste skijaš.

Beč, Austrija

Beč, Austrija
Instagram
Za božićnog vremena, Beč očarava i najveće mrgude.
Prepun je jedinstvenih i predivnih stvari koje će vas zabavljati satima, čak i kad je vani jako hladno. Nevjerojatna gotička arhitektura grada savršeno je pozadina za sve.

Grad Sjeverni pol, Aljaska

Grad Sjeverni pol, Aljaska
Instagram
U ovoj maloj zajednici na sjeveru Aljaske, Božić je cijele godine. Grad je u početku bio samo marketinški trik, ali je izrastao u pravi čarobni gradić.
S imenima ulica temeljenih na praznicima, velikim zimskim festivalom i Djedovom kućom, u prosincu je to vrlo svečano mjesto.

New York, SAD

New York, SAD
Instagram
Svi znaju za čarobni Božić u New Yorku. Od ogromnog Rockefellerovog božićnog drvca, do klizanja na ledu u Central Parku. Cijeli grad je okićen i radostan.
Svakako posjetite i Dyker Heights u Brooklynu, kako biste vidjeli neke od najraskošnije ukrašenih kuća u zemlji.

Rovaniemi, Finska

Rovaniemi, Finska
Instagram
Ovo selo u Finskoj s punim pravom nosi titulu najbožićnijeg mjesta.
Prije svega, to je službeni rodni grad Djeda Božićnjaka. Možete ga zapravo posjetiti svaki dan u godini, ali grad se u prosincu pretvara u božićnu zemlju čuda. Vozite se saonicama koje vuku sobovi, družite se s jelenima, pođite na klizanje, ili cijeli dan pijte vruću čokoladu uz vatru. Ako budete imali sreće, možda ćete vidjeti i sjeverna svjetla.

Bruges, Belgija

Bruges, Belgija
Instagram
Mnogi gradovi diljem Europe imaju božićne tržnice, ali u Brugesu, one su najslikovitije. Glavni trg obložen je slatkim i šarenim kućama nalik medenjacima, koje krase svjetla i ukrasi. Čitava stvar je poput bajkovitog sela.

London, Engleska

London, Engleska
Instagram
London je klasično božićno odredište, posebno Hyde Park sa štandovima, vožnjom saonicama, hranom i pićem. Možete otići na klizanje u prekrasni Prirodoslovni muzej, ili samo lutati gradskim ulicama obasjanim lampicama. Krenite u Hamleys, povijesnu prodavaonicu igračaka koja svake godine dobiva zabavan božićni makeover.

Najnovije