Kontakt  •   © Lajk 2022

Kako zapravo izgleda život s depresijom? Ovaj video je mnogima otvorio oči

Kako zapravo izgleda život s depresijom? Ovaj video je mnogima otvorio oči
11K
Foto: YouTube
Da odmah razjasnimo - depresija nije tuga. Depresija je osjećaj praznine koji se malo po malo uvuče u nečiji život i ubija sve ono lijepo što je ta osoba nekada osjećala. Za sobom ostavlja pustoš.

Mnogi ne shvaćaju ovaj poremećaj dovoljno ozbiljno pa automatski i depresivne osobe smatraju dosadnima ili željnima pažnje. Ova mlada žena snimila je video u kojem objašnjava kako izgleda život s depresijom - problemom koji muči sve veći broj ljudi. Kat Napiorkowska u svom videu objašnjava proces kroz koji prolazi svaka depresivna osoba.
Sve to počne sitnim problemčićima koje osoba pokuša ignorirati. S vremenom shvati da taj čudni osjećaj ne odlazi. Svijet joj se malo po malo mijenja. Osoba gubi volju za druženjem, a često glumi da je raspoložena jer zna da se to od nje očekuje. Osoba gubi kontakt s prijateljima i članovima obitelji, zatvara se u sebe, a sve ono u čemu je nekada uživala postaje bezvrijedno. Čak i najjednostavniji zadaci postaju nepremostive prepreke. U tom trenutku osoba počne razmišljati "Zbog čega da se uopće trudim kad me ništa više ne čini sretnom?".

Život postaje usporena snimka. Ok, postoje trenuci u kojima se osoba nakratko osjeća dobro i sretno, ali... to su samo trenuci. Kontakt s voljenim osobama postaje sve slabiji i polako nestaje. U jednom trenutku osoba shvati da je došla do kraja. Tada joj kroz glavu prolaze samo dvije opcije: potražiti pomoć ili počiniti samoubojstvo.

Dvije su opcije, ali samo jedna je ispravna. Ova prva naravno. Ako ste depresivni, potražite pomoć. Ako znate nekoga tko je depresivan, ovaj video će vam možda pomoći da ih bolje shvatite. Budite im podrška.

Najnovije