8 zanimljivih stvari koje su u Južnoj Koreji sasvim normalne, a u ostatku svijeta izazivaju čuđenje

8 zanimljivih stvari koje su u Južnoj Koreji sasvim normalne, a u ostatku svijeta izazivaju čuđenje
53K
Foto: Reddit, Instagram
Južna Koreja je država kontrasta u kojem najmodernija tehnologija nailazi na stare azijske običaje i drugačiji način razmišljanja. Ove fotografije će vam otkriti zanimljive činjenice o ovoj dalekoj zemlji.

Iznenadit ćete se kad vidite što je kod njih sasvim normalno...

#1

#1
U Južnoj Koreji svaka trudnica od države dobije posebnu bankovnu karticu. Na njoj je nešto više od 3000 kuna. Buduće mame taj novac mogu potrošiti na stvari koje će im trebati nakon što rode bebu. U javnim autobusima, tramvajima i vlakovima imaju posebna sjedala za trudnice, a postoje čak i parkirna mjesta samo za trudne žene.

#2

#2
U supermarketima smijete prije kupnje isprobati određenu hranu. Voće je samo jedan primjer.

#3

#3
U Južnoj Koreji je sasvim normalno nekome pokloniti WC papir. Korejci vole praktične poklone. Puno su im bolji od stvari koje vjerojatno nikad ne bi koristili. Zbog toga su npr. i paketi s prehrambenim namirnicama popularna vrsta poklona.

#4

#4
Južnokorejski TV voditelji često nose tradicionalnu odjeću koja se na ulicama sve manje vidi.

#5

#5
Crkve izgledaju drugačije i nude zanimljive usluge. Na primjer? Besplatan pregled kod zubara i besplatna frizura u frizerskom salonu. Vjerojatno zbog toga ljudi u Južnoj Koreji često odlaze u crkvu.

#6

#6
Roditelji ne kupuju učiteljima skupe poklone jer bi se to kod njih smatralo podmićivanjem. Ako su baš jako zahvalni, kupit će sitnicu poput lizalice ili šalice kave.

#7

#7
Mnogi tvrde da Korejci malo toga znaju o nama sa "Zapada" i da poprilično su izolirani. Puni njih ne sluša zapadnu glazbu i rijetko kad gleda zapadne filmove. Ludi su za domaćom K-Pop glazbom.

#8

#8
U Južnoj Koreji možete naći jako puno javnih WC-a. Oni su obično jako čisti, a na ulicama vjerojatno nećete vidjeti puno kanti za smeće jer Korejci obično nastoje proizvoditi što manje otpada.