Ova preslatka koala spašena od požara dobila je novu šansu

Ova preslatka koala spašena od požara dobila je novu šansu
10K
FOTO: Facebook
Ovaj mužjak koale, kasnije nazvan Billy, pronađen je u jednom australskom dvorištu kako visi s gorućeg drva. Vatrogascima i spasiteljima odmah je bilo jasno da treba pomoć, a kad su ga uspjeli spustiti on je počeo glasno plakati. No iako ranjen, za par trenutaka se već mazio sa svojim spasiteljima.

Billyja su udomili Lucy i Adam Francis, koji surađuju s udrugom 1300Koalaz, koja spašava, zbrinjava i rehabilitira ozlijeđene koale. Njegovo stanje bilo je ozbiljno, pretrpio je ozbiljne opekotine na sve četiri šape. Odmah je prevezen kod veterinara gdje su ga previli i uputili na kućnu njegu.

Billy je prava mala maza.

Billy je prava mala maza.
Budući da je prilično velika koala, par se brinuo da će biti teško brinuti se za Billyja. Izgledao je prilično depresivno kad je prvi put stigao na njihovu skrb - ali od samog početka Billy je bio jedna od najslađih, najmaznijih koala koje je ovaj par ikad sreo.

Potrebna mu je posebna njega.

Potrebna mu je posebna njega.
„Iskoristili smo madrac za kampiranje kako bi na njemu mogao udobno sjediti i stavili jastuk iza njega kako bi se mogao nasloniti, jer mu je bilo teško sjediti u toj poziciji tipičnoj za koale. Očito je bio u šoku, prestravljen i prekriven čađom i pepelom od požara.“, rekli su Billyjevi udomitelji.

Bio je jako traumatiziran, ali i nježan.

Bio je jako traumatiziran, ali i nježan.
Kako bi stekli njegovo povjerenje, udomitelji su tiho razgovarati s Billyjem i nježno ga potapšali po krznu kad god su ga trebali preseliti ili mu dati lijek, a zadivilo ih je koliko je dobro podnio sve to. Od trenutka kad je spašen, činilo se da zna da je u dobrim rukama - i iako ga je toliko boljelo povjerio je svojim novim prijateljima da se brinu o njemu i daju sve od sebe da ga ponovo ojačaju.

Novi početak.

Novi početak.
Kad je Billy tek spašen, bio je toliko slab da se nije mogao čak ni samostalno prehraniti, a njegovatelji su mu morali davati dodatnu hranu i vitamine kako bi mu pomogli u procesu ozdravljenja. No kako dani prolaze, Billy postaje sve jači i jači. :)

Potpuno posebna koala.

Potpuno posebna koala.
"Njegova je osobnost tako nježna i smirena, čak i kada mu moramo utrljavati kremu u mjehuriće i opekotine ili davati njegovu vitaminsku mješavinu - za koju smo sigurni da mrzi - on sve to nekako podnosi i doima se kao da nam je zahvalan", kaže Billyjeva udomiteljica Frances.

Billy kad je tek došao kod veterinara. :(

Billy kad je tek došao kod veterinara. :(
Dakako, još će morati proći neko vrijeme dok Billy ne bude spreman za povratak u divljinu. No u međuvremenu, lijepo je vidjeti kako se napokon opustio i može se u miru oporaviti. Dan kad će se moći vratiti u prirodu bit će sretan, ali istovremeno i tužan za njegove udomitelje koji su ga jako zavoljeli.

Najnovije