12 nadolazećih filmova koje svi moramo pogledati ove godine

12 nadolazećih filmova koje svi moramo pogledati ove godine
5K
FOTO: Pixar /Fox Searchlight Pictures
Prošle godine objavljeno je više od 10 tisuća filmova, no 2020. će biti jednako plodna što se filmske industrije tiče. Najavljeno je pregršt zanimljivih naslova koje publika diljem svijeta već iščekuje, no ponekad je u svoj toj gužvi i prenapučenosti sadržajem teško procijeniti koji bi film mogao biti vrijedan naše pažnje.

Zato smo vam odlučili pripremiti popis najiščekivanijih filmova koje bi svakako trebali pogledati ove godine. :)

1. Dune

1. Dune
FOTO: Legendary Pictures
KAD IZLAZI? 19. studenog 2020.

Denis Villeneuve pokušat će nas iznenaditi novom adaptacijom znanstveno-fantastičnog romana Franklina Herberta. Usput, redatelj prethodne adaptacije koja je objavljena 1984. godine bio je David Lynch. Priča se vrti oko pilota koji putuju svemirom i znaju sve o budućnosti. Ali oni također trebaju posebnu stvar koja se zove Dune s planeta Arrakis. Dakako, nastat će borba oko upravo tog planeta.

2. Soul

2. Soul
FOTO: Pixar
KAD IZLAZI? 17. lipnja. 2020.

Riječ je o novom Pixarovom animiranom filmu, kako za djecu tako i za odrasle.
Glavni lik Soul-a je učitelj glazbe koji sanja da nastupa u džez klubu. Odjednom on umire i završava u prostoru gdje mora nastaviti svoj put. Što čovjeka čini čovjekom? A odakle potiču naši snovi? Ovo su glavna pitanja koja će dugo očekivani Pixar-ov film istražiti.

3. Emma

3. Emma
FOTO: Working Title Films
KAD IZLAZI? 14. veljače 2020.

Ovaj je film adaptacija romana Jane Austen o mladoj i atraktivnoj Emmi Woodhouse koja odabire partnere za svoje prijatelje, ali uvjerena je da se ona nikad neće udati. Naravno, život ove djevojke prepun je iznenađenja. Glavnu ulogu u ovom filmu prikazuje britanska glumica Anya Taylor-Joy.

4. Tajni vrt

4. Tajni vrt
FOTO: Heyday Films
KAD IZLAZI? 15. travnja 2020.

Tajni vrt adaptacija je istoimenog romana spisateljice Frances Elize Burnett. To je priča o djevojčici čiji su roditelji umrli, što je rezultiralo time da se mora preseliti na imanje svog ujaka. Zabranjeno joj je šetati hodnicima golemog imanja, ali se ona oglušila na naredbe i jednog dana je otkrila tajna vrata čarobnog vrta. Tvorci filmova o Harryju Potteru i Paddingtonu radili su na ovom filmu, tako da možete biti sigurni da će to biti priča za pamćenje.

5. Mnogi sveci Newarka

5. Mnogi sveci Newarka
FOTO: Warner Bros. Pictures
KAD IZLAZI? 25. rujna 2020.

Radi se o dugo iščekivanom filmu koji prethodi kultnoj seriji Sopranos. Radnja se odvija 60-ih godina u SAD-u i pratit će život mladog Tonyja Soprana. U Newarku su se u to vrijeme afroamerička i talijanska zajednica borile za vlast i nitko nije bio spreman popustiti.

6. Ivica i Marica

6. Ivica i Marica
FOTO: Orion Pictures
KAD IZLAZI? 20. siječnja 2020.

Redatelj Oz Perkins nije se bojao pretvoriti ovu popularnu bajku u uvrnuti horor film. Ovo je potpuno nova verzija stare priče.

7. Mjesto tišine 2

7. Mjesto tišine 2
KAD IZLAZI? 18. ožujka 2020.

Emily Blunt pojavit će se u ovom zastrašujućem horor filmu, koji je nastavak filma koji je osvojio nagradu za najbolji horor 2018. godine. Mjesto tišine: Drugi dio pokazat će što se događa s likovima nakon što su im čudovišta napala kuću.

8. Posljednja stvar koju je htio

8. Posljednja stvar koju je htio
FOTO: Netflix
KAD IZLAZI? 27. siječnja 2020.

U novom Netflixovom filmu, Anne Hathaway portretirat će novinarku Elenu McMahon. Ona od oca nasljeđuje posao trgovine oružjem. No, kako se ispostavilo, još se gore zlo krije iza ovog nelegalnog biznisa.

9. Wendy

9. Wendy
FOTO: Fox Searchlight Pictures
KAD IZLAZI? 28. veljače 2020.

Wendy je nadolazeći fantasy film o djevojčici koja je pobjegla na otok gdje vrijeme staje. Sada treba odlučiti što je za nju važnije: sloboda ili njezina obitelj.

10. Žena na prozoru

10. Žena na prozoru
FOTO: Fox 2000 Pictures
KAD IZLAZI: 14. svibnja 2020.

Žena na prozoru je nadolazeći triler Joea Wrighta u kojem glume Amy Adams i Garyja Oldmana. Priča je usredotočena na ženu s agorafobijom (strah od otvorenih prostora). Ona špijunira svoje susjede i svjedoči nečemu strašnom.

11. Tenet

11. Tenet
FOTO: Warner Bros. Pictures
KAD IZLAZI? 14. srpanj 2020.

Christopher Nolan razveselit će svoje obožavatelje još jednim važnim filmom koji dovodi u pitanje našu ideju o prostoru i vremenu. Budžet za ovaj film bio je nevjerojatnih 225 milijuna dolara, što ga čini jednim od najskupljih filmova svih vremena. Ovo je akcijski film o špijunaži i putovanju kroz vrijeme u kojem igraju John David Washington i Robert Pattinson.

12. Osobna povijest Davida Copperfielda

12. Osobna povijest Davida Copperfielda
FOTO: Fox Searchlight Pictures
KAD IZLAZI? 24. siječnja 2020.


Škotski pisac satire, Armando Iannucci odlučio je napraviti filmsku adaptaciju romana Charlesa Dickensa o Davidu Copperfieldu. Obećava da će film biti dirljiv, lagan i smiješan. Samog Copperfielda prikazat će Dev Patel. U filmu ćemo vidjeti i Hugha Laurieja, Tildu Swinton i Bena Whishawa.

Najnovije