Zbog čega je veza između blizanaca tako posebna

Zbog čega je veza između blizanaca tako posebna
5K
Imati blizanca znači dijeliti roditelje, obitelj, rođendan i majčinu utrobu. U slučaju identičnih blizanaca, čak i isto lice. Iako to sve ponekad može biti frustrirajuće, blizanci su prilično jedinstveni jer čine samo 3% populacije. Biti nečiji blizanac znači da zauvijek imate najboljeg prijatelja, što je samo jedna stvar na kojoj vam drugi mogu pozavidjeti.
U nastavku teksta otkrijte zbog čega blizanci imaju tako posebnu vezu.

Blizanačka intuicija

Blizanačka intuicija
Iako nema dokaza da blizanci imaju povezanost na višoj razini, postoje mnoge tvrdnje o šestom čulu. Na primjer, kada je žena pala niz stepenice, njega sestra blizanka osjetila je oštru bol u istoj nozi koju je žena ozlijedila. Kada su pitali blizance mogu li znati što se događa s njihovim bratom ili sestrom, 40% ih je potvrdilo.
Njihova telepatija nadilazi i fizičku. Dvoje blizanaca koji su udomljeni u različite obitelji i sreli se opet nakon 39 godina, otkrili su da imaju puno sličnosti. Njihovi su ih roditelji slučajno imenovali istim imenom, imali su pse po imenu Toy, vjenčali su se sa ženama istog imena, razveli se i zatim oboje oženili ženu imena Betty. Obojica su i bili šerifi koji rade na pola radnog vremena, a u slobodno vrijeme bavili se stolarijom.

Jednako lice znači i da lako mogu druge nasamariti

Jednako lice znači i da lako mogu druge nasamariti
Blizanci sa identičnim licima često nasamare druge, pogotovo svoje roditelje i učitelje. Pojavljivanje na ispitu, predavanju i drugim sličnim mjestima lakše je kada možete podijeliti posao. :)

Žive duže od drugih

Žive duže od drugih
Iako su blizanci možda izloženi većem riziku od umiranja tijekom trudnoće ili nedugo nakon rođenja, stopa smrtnosti se smanjila u posljednjih 30 godina. Zanimljivo je da je druga studija utvrdila da identični blizanci žive duže od opće populacije, pogotovo muški blizanci.

Najnovije