Netko je napravio skupi podzemni bunker koji bi trebao simulirati "normalan" život

Netko je napravio skupi podzemni bunker koji bi trebao simulirati "normalan" život
4K
Foto: Redfin
2020. godina će zbog koronavirusa i opće karantene ostati zapamćena kao jedna od težih godina u novijoj ljudskoj povijesti, no i doba Hladnog rata bilo je poprilično žestoko.

Neke statistike kažu da je čak 70% Amerikanaca bilo uvjereno da ih čeka nuklearni rat s teškim posljedicama pa su zbog toga masovno počeli graditi podzemni bunkere i atomska skloništa koja su ih trebala zaštititi od eventualnog napada. Procjenjuje se da su napravili oko 200 tisuća bunkera, a neki od njih izgledaju zaista impresivno.

U Las Vegasu postoji jedan takav bunker vrijedan čak 18 milijuna dolara. Dao ga je sagraditi poduzetnik Girard B. "Jerry" Henderson, čovjek koji se obogatio na kompanijama Avon cosmetics i Gulfstream Aerospace Corp. Jako se bojao posljedica Hladnog rata pa je 1964. osnovao tvrtku "Underground World Homes", napravio ogroman podzemni bunker te javnosti pokušao objasniti zašto bi trebali početi živjeti ispod površine zemlje.

Bunker je napravljen 8 metara ispod površine, a prostire se na gotovo 1400 kvadratnih metara. Napravljen je tako da simulira normalan život iako se sve zapravo nalazi ispod površine zemlje. Sve je osvijetljeno, dodani su motivi prirode, pozadine na kojima se vide šume, planine, gradovi... Na trenutak bi čovjek pomislio da se nalazi na najobičnijem mjestu iznad površine zemlje.

Pogledajte kako izgleda ovaj ogromni bunker:

Pogledajte kako izgleda ovaj ogromni bunker:

Najnovije