Gluhi mladić udomio je gluhog psića, njihova povezanost je nevjerojatna

Gluhi mladić udomio je gluhog psića, njihova povezanost je nevjerojatna
11K
Foto: Facebook Nick and Emerson
Životinje iz skloništa, nažalost, često nisu privlačne ljudima. Zbog njihovih godina, pomalo neuglednog izgleda ili zdravstvenih problema. Zato se ljudi koji otvore srce životinjama iz skloništa mogu smatrati pravim herojima, a jedan od njih predstavljen je u ovom članku. Priča o Nicku Emersonu dirnut će vas, a možda i potaknuti da i vi udomite njuškicu iz skloništa. :)
Foto: Facebook Nick and Emerson
Emerson je sa samo 6 tjedana dospio u sklonište na Floridi. Već tako malen borio se za svoj život, a zbog parvovirusa i napadaja koje je doživljavao, ostao je bez sluha. Ali, ovo maleno štene oduvijek je bilo borac. Sa svojom braćom i sestrama prebačen je u sklonište i Maineu, gdje je dobio odgovarajuću skrb i njegu. Prevladao je svoje zdravstvene probleme i bio je spreman za usvajanje. Njegova braća i sestre brzo su pronašli domove, a za Emersona je proces usvajanja bio teži. On je bio gluh i kao takav trebao je posebnog vlasnika.
Foto: Facebook Nick and Emerson
Nick Abbott čak nije ni tražio psa kada je vidio oglas na Facebooku. Ali ova priča ga duboko dirnula, pa je odlučio otići u sklonište kako bi upoznao Emersona. Razlog zbog kojeg je Nicka toliko dirnula Emersonova priča je taj što se on rodio gluh i savršeno se mogao nositi s njegovim poteškoćama. "Mislio sam da bi se dobro slagali", rekao je Nick i bio potpuno u pravu!
Foto: Facebook Nick and Emerson
Kada je Nick došao u sklonište, ugledao je nekoliko pasa kako se igraju, ali samo jedan je obratio pažnju na njega. Bio je to Emerson, tada štene staro 12 tjedana. Štene je sjelo do njegovih nogu, proveli su kratko vrijeme zajedno i odmah kliknuli. Za manje od 24 sata svi postupci usvajanja su završeni i Emerson je dobio novi dom.
Foto: Facebook Nick and Emerson
Emerson se brzo naviknuo na svoj novi dom. Danas je on zdrav, sretan i uživa u životu. Nick ga je čak podučio trikovima pomoću znakova.