11 običnih stvari zbog kojih u nekim državama možete završiti u zatvoru

11 običnih stvari zbog kojih u nekim državama možete završiti u zatvoru
71K
Foto: BrightSide
Prije nego što odlučite otputovati u druge krajeve svijeta, bilo bi dobro proučiti njihove zakone. Svi mi više-manje znamo što je u redu raditi, a što ne, no postoje i neke stvari koje su kod nas sasvim normalne, a u drugim državama kažnjive.

Jedan od takvih primjera je skupljanje školjkica u Tajlandu. Zvuči bizarno, no neki turisti su zbog toga završili u zatvoru.

#1

#1
U Tajlandu je zabranjeno skupljanje školjkica s plaže. Postoji primjer u kojem su ruski turisti zbog toga bili zatvoreni. Djevojke su morale platiti po 2000 dolara kako ne bi godinu dana sjedile u zatvoru.

#2

#2
U Tajlandu je zabranjeno i hranjenje riba. Policija je došla po jednu ženu nakon što je pod vodom htjela hraniti ribe. Platila je samo kaznu, diplomati iz njene države su je spasili od zatvorske kazne.

#3

#3
Posjedovanje većeg broja igraćih karata također je zabranjeno u Tajlandu. 1935. godine donijeli su zakon kojim su odredili da je maksimalni broj karata koje smijete posjedovati 120.

#4

#4
U australskim saveznim državama Queenslandu i Victoriji je psovanje u javnosti zabranjeno. Ljudi koji se toga ne drže mogu završiti u zatvoru s maksimalnom kaznom od 6 mjeseci.

#5

#5
U Singapuru je zabranjeno spajanje na tuđe WiFi mreže, čak i ako su otključane. Ako to želite učiniti, morate obavijestiti vlasnika mreže, u protivnom biste mogli provesti 3 godine u zatvoru.

#6

#6
Lista lijekova koje ne smijete unijeti u Japan je podugačka. Zabranjeni su čak i neki lijekovi protiv prehlade. Morate se držati liste dopuštenih lijekova, u protivnom vas policija može privesti.

#7

#7
Ako odlučite posjetiti Dubai, budite spremni na detaljne preglede na zračnoj luci. Jedan Švicarac je dobio zatvorsku kaznu od 4 godine zbog "neurednosti", na odjeći je imao zrnca maka koja su otpala s peciva.

#8

#8
Saudijska Arabija je poznata po svojim strogim zakonima. Zabranjen je čak i "dabbing" plesni pokret jer ovaj poza ruku njihove vlasti asocira na drogiranje.

#9

#9
U Saudijskoj Arabiji morate paziti i kada jedete. Stranci i turisti koji odluče jesti u javnosti tijekom Ramazana mogu biti uhićeni ili odmah deportirani.

#10

#10
U Floridi je zabranjeno beskućnicima davati hranu u javnosti. 90-godišnji svećenik je zbog toga bio u pritvoru 2 mjeseca. Hranu im smijete davati samo na posebno određenim mjestima.

#11

#11
U Floridi postoji i gradić u kojem je od 1944. službeno zabranjeno pljuvanje u javnosti. Osobe koje se ne drže ovog pravila mogu završiti u zatvoru.