Kontakt  •   © Lajk 2021

Učenica je zaspala na satu engleskog, profesor je oduševio javnost svojom reakcijom

Učenica je zaspala na satu engleskog, profesor je oduševio javnost svojom reakcijom
7K
Foto: Monte Syrie
Monte Syrie iz Washingtona nije prvi profesor kojem je učenik zaspao na predavanju, no vjerojatno je jedan od rijetkih koji je taj problem riješio na lijep način. Zapravo, njegova je reakcija mnoge oduševila.

Syrie radi kao profesor engleskog jezika i eto, dogodilo se da je jedna učenica jednostavno zaspala dok je sjedila u učionici. Profesor je na društvenoj mreži objasnio zbog čega se nije ljutio i napravio scenu.
"Meg je jučer zaspala u učionici. Pustio sam je da spava. Ona ima brojne obaveze kao cura koja živi na farmi, muči je i umor i tjeskoba i razne druge stvari. Moja predavanja su samo dio njenog života.

Jučer nije baš pametno iskoristila svoje vrijeme. Nije napisala esej na satu engleskog. Znala je to i ona, a i ja, no nisam je zbog toga odmah napadao. Nisam ni trebao. Ona mi ga je poslala sinoć u 21:00.

Ne kažem da bi ovo trebao postati dio njene rutine, no mislim da bismo svi ponekad trebali vjerovati svom instinktu, čak i kad ide malo protiv pravila. Meg bi na nekoj drugom predavanju vjerojatno bila zapisana i kažnjena zbog spavanja i zbog nenapisanog eseja, ali eto, nije bila u drugoj učionici. Bila je u mojoj."
Profesor Monte Syrie je u nastavku objasnio da djevojka nije bila nepristojna i da njeno spavanje nije bilo rezultat nedostatka poštovanja. Saznao je da Meg ustaje u 5 ujutro kako bi odradila svoje obveze na farmi, a rano ujutro, oko 6:45 ide u trgovinu. Već u 7:10 ima predavanja iz matematike.

Syrie je za svoju reakciju dobio brojne pohvale, ne samo od učenika, nego i od odraslih osoba koje se slažu da napadanje i kažnjavanje djece rijetko daje dobro rezultate, pogotovo kad to osoba nije ni zaslužila.

Najnovije