12 fotografija koje prikazuju nevjerojatnu moć ljudskog tijela i snagu volje

12 fotografija koje prikazuju nevjerojatnu moć ljudskog tijela i snagu volje
113K
Foto: Reddit
Čovjek može podnijeti zaista puno toga. Ovi ljudi su savršeni primjeri.

#1

#1
Engleski veslač Alex Gregory (osvojio 2 zlatne medalje na Olimpijskim igrama) pokazao je kako njegove ruke izgledaju kada predugo budu veslačkim rukavicama.

#2

#2
Nizozemac Wim Hof poznat je još kao "Ledeni čovjek". Drži preko 20 svjetskih rekorda, a jedan od njih je za najdulje vrijeme provedeno u ledeno hladnoj vodi.

#3

#3
Nik Wallenda postao je prva osoba koja je prešla preko Grand Canyona na užetu. 2012. godine je isto to izveo i na slapovima Niagare.

#4

#4
Bivši marinac George Hood bio je u istoj pozi 9 sati i 20 minuta kako bi srušio vlastiti rekord i prikupio novac u dobrotvorne svrhe.

#5

#5
Ma Li i Zhai Xiaowei kineski su plesač i plesačica, a posebni su po to što Zhai nema ruku, a Ma nogu. Već dugo nastupaju zajedno.

#6

#6
Amerikanac Alex Honnold postao je prva osoba koja se sama popela na El Capitan u američkom Yosemite nacionalnom parku. Trebalo mu je 3 sata i 56 minuta.

#7

#7
Njemica Johanna Quaas ima 94 godine, no još uvijek se bavi gimnastikom. Njom se počela baviti kad je imala 9 godina. Kasnije se prebacila na rukomet pa se s 56 godina ponovno vratila gimnastici.

#8

#8
Rumunjski dječak Giuliano Stroe počeo je dizati utege kad je imao samo 2 godine. Već s 4 godine počeo je ići na razna natjecanja, osvajati nagrade i rušiti rekorde.

#9

#9
Mark Inglis je ostao bez nogu kada je s 23 godine doživio nesreću u Novom Zelandu. To ga ipak nije spriječilo da 2006. godine postane prva osoba koja je bez svojih nogu uspjela doći do vrha Mount Everesta.

#10

#10
José Antonio Meléndez Rodriguez je rođen bez ruku, no to ga nije spriječilo da nauči svirati gitaru.

#11

#11
Aron Ralston je tijekom planinarenja doživio nesreću u kojoj je morao sam sebi amputirati ruku kako bi se oslobodio nakon puna 3 dana. Nakon toga se sam morao vratiti na sigurno i zvati pomoć.

#12

#12
Poljski biciklist Pawel Poljanski je na svom Instagram profilu objavio fotku na kojoj se vidi kako su mu noge izgledale nakon etape Tour de France utrke duge 165 km.