Tetka mu je prije smrti rekla da pogleda ispod njene šivaće mašine, otkrio je pravo blago

Tetka mu je prije smrti rekla da pogleda ispod njene šivaće mašine, otkrio je pravo blago
19K
Foto: YouTube
Carl Sabatino bio je uz svoju tetku dok je umirala. Samo nekoliko dana prije njene smrti, starica je rekla nećaku da dobro pogleda što se nalazi ispod njene stare šivaće mašine.

Muškarac ju je poslušao i pronašao nešto što nikako nije očekivao. S donje strane stola na kojem je bila njena Singerica, pronašao je nešto što je izgledalo kao umjetnička slika, i to ne bilo kakva, nego Picassova.
Normalno, čovjek je odmah pomislio da je vjerojatno riječ o kopiji ili posteru, no ipak je odlučio proučiti o čemu se radi jer je vjerovao da mu tetka ne bi bez razloga otkrila ovakvu tajnu.
Sabatino je saznao da riječ o slici koju je njegov tetak kupio u Londonu tijekom Drugog svjetskog rata. Tada je nije platio više od 30 dolara. Kasnije ju je tetka čuvala na sigurnom mjestu. Stručnjaci su analizirali sliku i otkrili da je korištena boja koja je zaista bila aktualna u Europi prije više od 80 godina, a pronašli su i otiske prstiju za koje vjeruju da su Picassovi.
Umjetnička slika žene sa šeširom možda vam je već poznata ako pratite umjetnost i Picassove radove. U ovom slučaju nije riječ o originalu, ali ni o lažnoj kopiji. Vjeruje se da je ovu "kopiju" napravio Picasso dok je isprobavao novu tehniku slikanja. Ako se potvrdi autentičnost, Carl Sabatino će vrlo vjerojatno biti bogatiji za 25-30 milijuna dolara.

Najnovije