Kontakt  •   © Lajk 2021

15 činjenica o poznatim markama koje će iznenaditi i najveće shoppingholičare

15 činjenica o poznatim markama koje će iznenaditi i najveće shoppingholičare
52K
Foto: BrightSide
Postoje shoppingholičari koji bi najradije svaki dan išli u kupovinu, isprobavali odjeću, kupovali sve što im se svidi... No malo tko od njih zna kako su njihove najdraže marke uopće postale poznate i što se točno krije iza njih.

U nastavku ćete moći pročitati 15 zanimljivih činjenica koje vjerojatno niste znali.
1) Prvi MAC Cosmetics proizvodi napravljeni su doslovno u nečijoj kuhinji. Dva prijatelja napravila su ih kod kuće te ih počeli prodavati po salonima.

2) MAC je postao poznat 1990. godine kad je Madonna počela koristiti njihov crveni ruž.
3) Jedna od najcjenjenijih marki ženskih torbica na svijetu je Hermes Birkin. Victoria Beckham ima preko 100 njihovih torbica.

4) Ova marka je zapravo nastala u zraku, doslovno. Jean-Louis Dumas, jedan od hlavnih ljudi Hermesa, u avione je razgovarao s glumicom Jane Birkin. Rekla mu je da ne može naći nijednu praktičnu torbicu za svakodnevnu uporabu. Htio je to promijeniti.
5) Priča o Tefalu počinje 1954. godine kad je francuski inženjer i ribar Marc Gregoire htio napraviti ribolovni štap koji je ugodan za držanje pa je aluminijski dio prekrio slojem politetrafluoretilena (aluminij + teflon = TEFAL).

6) Kasnije je isto to isprobao i na tavama jer je htio vidjeti može li napraviti tavu na kojoj se hrana neće zalijepiti dok se prži.
7) Popularna Louis Vuitton torba napravljena je još 1930. godine. Model se zvao Speedy 30. Glumica Audrey Hepburn pitala je Louis Vuitton mogu li joj napraviti manju verziju jer joj je Speedy 30 bila prevelika. Ispunili su joj želju i kasnije napravili još modela.

8) Louis Vuitton (originalni dućan, ne preprodavači) u svojoj povijesti navodno nikad nije imala akcije i popuste. Na kraju godine zapale proizvode koje nisu uspjeli prodati kako bi brend ostao ekskluzivan i cijenjen.
9) Christian Louboutin dolazi iz siromašne obitelji iz Pariza. 1991. godine osnovao je svoju radnju za izradu obuće, a prva klijentica mu je bila hanoverska princeza Karolina.

10) 1993. godine je izbacio svoje poznate štikle s crvenim đonom. I dan danas ga mnogi kopiraju. Christian je zbog toga između ostalog tužio i poznatu marku Yves Saint Laurent jer su počeli uzimati njegove ideje.
11) Enric Bernat je 1958. godine napravio popularne Chupa Chups lizalice. Inspiracija mu je bila žena koja se naljutila na dijete jer je isprljalo ruke diranjem istopljenih slatkiša.

12) Talijan Pietro Ferrero je 1946. godine pokušao napraviti svoje prve čokoladne namaze. Tijekom pripreme je shvatio da nema dovoljno čokolade pa je dodao lješnjake. Tako je nastala Nutella.
13) Luksuzna marka "Tiffany & Co." nastala je 1837. godine u New Yorku, osnovali su je Charles Tiffany i njegov prijatelj iz razreda, John Young. Mladići su od Charlesovog oca posudili 1000 dolara i otvorili zlatarnicu koja je kasnije osvojila svijet.
14) Levi Strauss, imigrant iz Bavarske, 1853. je godine putoao iz Europe u San Francisco. Sa sobom je nosio raznorazne proizvode koje je rasprodao još dok je bio na brodu. Kasnije je otvorio svoju prvu Levi Strauss & Co trgovinu.

15) Levi Strauss nikad nije osobno nosio svoje popularne Levi's hlače jer su bile zamišljene kao odjeća za radnike, a on je bio bogataš i ugledan čovjek.

Najnovije