Mama je mislila da će roditi blizance, a onda je od doktora čula vijest koja ju je šokirala

Mama je mislila da će roditi blizance, a onda je od doktora čula vijest koja ju je šokirala
112K
Foto: Lauren Perkins
Lauren Perkins iz Teksasa je dugo sanjala o tome da konačno postane mama. Prirodnim putem nažalost nije bilo moguće da ostane trudna pa je zajedno s mužem odlučila potražiti pomoć.

Par je jedne godine s grupom prijatelja išao na putovanje u Nikaragvu, državu u Srednjoj Americi. Lauren je na putu puno pričala o svojoj želji da postane mama, no isto tako je spomenula i probleme koje su ona i muž imali. Jedan od njihovih prijatelja koji je s njima išao na putovanje bio je svećenik, a on joj je u jednom razgovoru rekao da "Bog za nju ima velike planove". Čini se da je znao o čemu priča.
Lauren i njen muž odlučili su nakon putovanja isprobati umjetnu oplodnju. Nije bila pretjerano optimistična, no nakon nekog vremena je saznala da će konačno postati mama. Dobili su nalaze, a medicinska sestra im je rekla da je doktor gledajući nalaze poprilično siguran da bi mogla dobiti blizance.
U sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci njen trbuh je sve više rastao. Dobro, to je sasvim normalno kod svake trudnice, no njen trbuh je stvarno bio ogroman. I za to je postojao razlog. Na ultrazvučnom pregledu doktor je i sam bio iznenađen. Na ekranu je prvo vidio dvije bebe... pa još jednu... pa još jednu... ukupno 6!

To je bilo i dobro i loše. Doktor je mladom paru objasnio da postoji mogućnost da zbog količine neće sve bebe preživjeti pa im je ostavio i mogućnost da uklone 1 ili više beba kako bi ostale imale puno veće šanse. Par je takvu opciju odbio, htjeli su svakom djetetu dati istu šansu. I tako je i bilo.
Kad je došlo vrijeme za porođaj, doktor je skupio čitav tim stručnjaka i medicinskih sestara. Vjerovali su da ovo neće biti jednostavan porođaj, no Lauren je trebala samo 4 minute da rodi svih 6 bebica. I da, sve su bile žive - Andrew, Benjamin, Caroline, Leah, Allison i Levi.
Trebalo im je nešto vremena u inkubatoru, no 5 bebica je i to uspješno obavilo. Leah je nažalost morala ostati još neko vrijeme. Ona je tijekom trudnoće dobila najmanje mjesta u maminom trbuhu pa joj se mozak nije mogao skroz razviti. Nakon nekog vremena se i ona priključila obitelji i danas ide u školu za djecu s posebnim potrebama, no sretno je dijete i njena obitelj je obožava.
Lauren nije ni sanjala da će ikad imati više od 1 ili 2 djece, sad ih ima 6 i priznaje da roditeljski život sa 6 mališana nije nimalo jednostavan, no ona i muž su se dobro organizirali. 🙂