12 zanimljivih činjenica o seriji "Teorija velikog praska" koje nisu znali ni najveći obožavatelji

12 zanimljivih činjenica o seriji "Teorija velikog praska" koje nisu znali ni najveći obožavatelji
172K
Foto: BrightSide
TV serija "Teorija velikog praska" je u svojih 11 godina emitiranja postala jedna od najpopularnijih na svijetu. Malo je onih čudaka u društvu koji nikad nisu čuli za Sheldona Coopera. Obožavatelji ove serije su imali priliku pogledati više od 250 epizoda, no postoje zanimljive činjenice koje možda nisu znali.

1) Kad je Penny u 100. epizodi s nazivom "Hipoteza rekombinacije" pristala izaći s Leonardom, nosila je istu majicu kao u 1. epizodi kad ga je tek upoznala.
2) Jim Parsons (glumac u ulozi Sheldona Coopera) stvarno zna svirati teremin, Sheldonov omiljeni glazbeni instrument. Nema baš pretjerano puno ljudi koji to znaju, s obzirom na to da je riječ o kompliciranom instrumentu izumljenom 1919. godine.

3) Među fanovima serije postoji teorija o Sheldonovoj boji majica. Smatraju da boja predstavlja njegovo raspoloženje. Crvena boja primjerice znači da je ljut, ljubičasta da osjeća ljubav prema nečemu, a zelena mirnoću i samouvjerenost. Žuta je za strah, plava za sažaljenje, svijetloplava označava nadu, a narančasta požudu.
4) Tekst Sheldonove popularne uspavanke "Soft Kitty" djelo je australske učiteljice Edith Newlin iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Njene kćeri su tužile seriju zbog kršenja autorskih prava.

5) Leonardove naočale zapravo nemaju leće, smetale su tijekom snimanja zbog odbijanja svjetla reflektora.
6) Glumci u epizodama obično (pre)često mijenjaju modne dodatke poput torbica, no Penny je iste torbe nosila u više sezona.

7) Likovi Sheldona i Leonarda su zapravo dobili ime po glumcu Sheldonu Leonardu.

8) U neprikazanoj prvoj (nultoj?) epizodi, likovi Howarda i Raja ne postoje, a u ulogama Penny i Leslie Winkle bile su druge glumice. Zapravo, Penny se tada još zvala Katie.
9) Sheldon u seriji nekad nosi majicu s motivom superjunaka Flasha, a Cisco Ramon iz serije "The Flash" nosi majicu koja se odnosi na Sheldonov citat iz serije "Teorija velikog praska".

10) Rajov stan i stan Howarda i Bernadette nikad se ne pojavljuju u istoj epizodi jer je zapravo riječ o istom setu. Mijenjaju ga ovisno o potrebi (zadnja slika).

11) Sve epizode su nazvane po znanstvenim principima, teorijama, eksperimentima (osim prve epizode, ona se samo zove Pilot).

12) Tvorci i producenti su imali u planu da se serija zove "Penny, Lenny i Kenny" (Sheldon se trebao zvati Kenny).