Druženje s ljenjivcima ideja je hotela koja bi ih mogla zaštiti od izumiranja

Druženje s ljenjivcima ideja je hotela koja bi ih mogla zaštiti od izumiranja
3K
Flickr
Ljenjivci su uvijek nasmijani zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi lica. Bez obzira jesu li opušteni, uplašeni ili pospani uvijek se čine sretnima. Međutim, nije ih lako susresti u svakodnevnom životu, jer su ugrožena vrsta i zahtijevaju posebne životne uvjete.

Nayara Resorts zabrinut je zbog ovog problema i odlučio je pomoći, pa su u tu svrhu transformirali prašumu. U Nayara hotelu na Kostariki dopušteno je druženje s ovom intrigantnom životinjom.
Raj za ljenjivce otvoren je u blizini aktivnog vulkana Arenal na Kostariki. Služi kao odmaralište za ova spora stvorenja, kao i dom mnogim drugim životinjama iz džungle. Glavna ideja ovog mjesta bila je sačuvati divlje životinje džungle i pružiti im sigurno mjesto za uživanje.

Počeli su sa samo 2 ljenjivca, ali su se u međuvremenu proširili pa sada tamo živi više od 10 ovih umiljatih životinja.
Mnoga stabla pod nazivom "cecropia" posađena su oko područja odmarališta Nayara. Iako ljenjivci jedu različite insekte, male guštere i strvinu, njihova omiljena hrana dolazi iz lišća tih stabala. Na ovaj način uvijek postoji ukusna poslastica za stanovnike odmarališta. Ljenjivci su ugroženi i odmaralište želi pokazati ljudima kako im mogu pomoći i spasiti ih.
Zanimljivo je da ljenjivci mogu provesti 90% svog života samo viseći na drveću. Njihovi su organi posebno smješteni i pričvršćeni tako da ne vrše pritisak na pluća, kako bi mogli slobodno disati.
Odmaralište također uzima u obzir pitanja zaštite okoliša i poduzima razne mjere za očuvanje i zaštitu u svom okruženju. Kuće u odmaralištu izgrađene su od lokalnih obrtničkih materijala tako da najviše mogu imati koristi od prirodnog svjetla. Tuševi su opremljeni opremom za uštedu vode, a odmaralište potiče turiste na ponovnu upotrebu ručnika i posteljine.

Najnovije