5 razloga zašto će vam rad iz kreveta donijeti više štete nego koristi

5 razloga zašto će vam rad iz kreveta donijeti više štete nego koristi
3K
Iskušenju za rad u ugodnom okruženju, posebno onom okruženom velikim jastucima i mekanim plahtama možda će biti teško odoljeti. Neki bi također rekli da rad iz kreveta pomaže u smanjenju tjeskobe i pokreće kreativnost. U nastavku provjerite zašto ne bi trebali raditi iz udobnosti kreveta.

1. Igra se s vašim mozgom i načinima spavanja.

1. Igra se s vašim mozgom i načinima spavanja.
Naši mozgovi povezani su krevetima s konceptom odmora i opuštanja. Stručnjakinja za spavanje Rachel Salas kaže da kada radite tamo gdje spavate, vaš um počinje taj prostor povezivati s aktivnostima umjesto s odmorom. Zbunjenost vas može izbaciti iz uobičajenog načina spavanja i uzrokovati nesanicu.

Korištenje elektronike iz kreveta moglo bi također uzrokovati zdravstvene probleme. Izlaganje plavoj svjetlosti noću zaustavlja izlučivanje melatonina, inače poznatog kao hormon spavanja koji utječe na naš prirodni tjelesni sat. A nedostatak sna mogao bi uzrokovati razne bolesti i probleme sa srcem.

2. Utječe na vašu produktivnost.

2. Utječe na vašu produktivnost.
Ako vam je stres kući donijeti posao, zamislite da ga unesete skroz u spavaću sobu. Loša kvaliteta sna može dovesti do niže razine energije i smanjenja produktivnosti rada. Ako je u vašoj spavaćoj sobi prigušen ambijent, također je vjerojatnije da ćete se lako osjećati umorno.

3. Kvari vaše držanje.

3. Kvari vaše držanje.
Vremenom rad iz kreveta uzrokovati bolove u tijelu, posebno u vratu, leđima i bokovima.

Direktorica inženjerstva zdravstvenih sustava klinike Mayo, dr. Susan Hallbeck naglašava da to što sada ne osjećate napor ne znači da se negativni učinci ne događaju. Dodaje da će, dok se bolovi pojave, možda biti prekasno za ispravljanje problema. Teški slučajevi mogu uključivati trajnu ukočenost leđa i artritis.

4. Krevet je utočište za bakterije.

4. Krevet je utočište za bakterije.
Prema dermatologu Aloku Viju, stanice kože nose ulje, znoj i slinu i služe kao idealno uzgajalište bakterija i grinja. Dugotrajna interakcija s tim organizmima može uzrokovati alergije, pojavu astme ili kožne bolesti.
Jedna studija na uzorcima bakterija s madraca također je utvrdila da je krevet prljaviji od kupaonice. Jastučnica stara 1 tjedan imala je preko 17 000 puta više jedinica za stvaranje bakterija od WC školjke. A posteljina stara tjedan dana imala je preko 24 000 puta više bakterija od kvake na kupaonici.

5. Može utjecati na vaš odnos s partnerom.

5. Može utjecati na vaš odnos s partnerom.
Druga studija otkriva da korištenje mobitela dok ste u društvu partnera može imati utjecaj na zadovoljstvo u vezi. Ista se logika odnosi i na druge elektroničke uređaje koji se koriste za rad.

Naš um također povezuje krevet s mjestom koje treba dijeliti s partnerom. Rad iz kreveta može uzrokovati da se vaš partner osjeća zanemareno i na kraju odvoji taj prostor od koncepta zajedništva.