Albino djevojčica koja je napuštena kao beba, danas je Vogue model

Albino djevojčica koja je napuštena kao beba, danas je Vogue model
4K
Instagram
"Xue" znači snijeg, a "Li" lijepa, prikladno ime za ovaj model s albinizmom. Ime joj je dato prije 16 godina u sirotištu u Kini. Xueli mijenja način na koji svijet vidi albinizam i daje glas onima koji izgledaju drugačije od nedostižnih standarda ljepote u industriji modela.
Xueli je teško započeo život. U dijelovima Kine albinizam se još uvijek doživljava kao prokletstvo ili loša sreću. I uz to, Xueli je rođena u vrijeme kineske politike jednog djeteta. Kao beba je napuštena, ali je kasnije u dobi od 3 godine usvojena od nizozemske obitelji.

Xueli se manekenstvom počela baviti u dobi od 11 godina za prijateljicu svoje majke koja je bila modni dizajner. To je pokrenulo početak njezine karijere kad su joj se obratile agencije za talente.
Albinizam, koji je genetsko stanje, uključuje različit stupanj problema s vidom. Xueli ima otprilike 8% do 10% vida. Zbog toga često zatvara oči tijekom fotografiranja. Na svom Instagramu navodi da je to „jer je svjetlost gotovo uvijek presvijetla. Kad otvorim oči, uglavnom ih stisnem ... ”
Želi da mediji daju glas onima koji su u povijesti bili bez glasa. "Što se više ljudi osjeća predstavljeno i što će više društva naučiti prihvaćati različitost, postat ćemo sve uključiviji."