Kontakt  •   © Lajk 2022

11 činjenica koje pokazuju da nikad nije kasno za naučiti nešto novo

11 činjenica koje pokazuju da nikad nije kasno za naučiti nešto novo
43K
Reddit
TIL je zajednica na Redditu koja ima 25,9 milijuna članova, koji neprestano dijele zanimljive trivijalnosti poput lokacije najbistrijeg jezera na svijetu ili što rade stanovnici Grenlanda kako bi očuvali domaću pasminu.
Ideja za McDonald'sov Happy Meal nastala je u Gvatemali. Osmislila ga je upraviteljica Yolanda Fernández de Cofiño kako bi pojednostavila jelovnik zauzetim roditeljima, kasnije je skrenuta pozornost čikaškom uredu koji ga je dodatno razvio uvrstio u ponudu u SAD-u.
Znoj nilskog konja sadrži kemikaliju koja ima faktor SPF kako bi spriječilo opekotine od sunca.
Na Grenlandu je protuzakonito dovođenje bilo koje druge pasmine sjeverno od Arktičkog kruga radi očuvanja čistoće grenlandskog psa.
MIT je stvorio sustav koji omogućuje hlađenje bez električne energije. Testiran je u vrućoj čileanskoj pustinji i postigao je hlađenje od 13 °C u odnosu na vruće okruženje.
Energetsko piće Red Bull izvorno izumio jedan uzgajivač patki s Tajlanda kao lijek protiv mamurluka prije nego što ga je kupio austrijski biznismen Dietrich Mateschitz koji ga je otkrio na službenom putu 1987. godine.
Kada se netko utapa gotovo nikada ne viče ili maše za pomoć.
Sony je krenuo prodavati svoj vodootporni Walkman u boci vode kako bi dokazao da je zaista vodootporan.
Hobotnice su jedne od najinteligentnijih stvorenja na planetu, sposobne rješavati složene zagonetke, koristiti alate, bježati iz zatočeništva i planirati budućnost.

Medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. izrađene su od metala izvađenih iz recikliranih mobitela prikupljenih od 2017. godine.

Medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. izrađene su od metala izvađenih iz recikliranih mobitela prikupljenih od 2017. godine.
400. godine prije Krista Perzijanci su izumili način stvaranja leda u pustinji pomoću ovakvih nastamba.
Najbistrije jezero na svijetu je Plavo jezero koje se nalazi u Nelsonu na Novom Zelandu. Vidljivost u jezeru je do 80 metara, što znači da se voda smatra optički bistrom poput destilirane vode.

Najnovije