Znate li za igru "komunistički monopol"? Cilj je naći zadane namirnice u slabo opremljenim dućanima

Znate li za igru "komunistički monopol"? Cilj je naći zadane namirnice u slabo opremljenim dućanima
4K
Proizvedena je u Poljskoj, a zove se "Kolejka" ili na hrvatski- "Red", a misli se na red ISPRED trgovine. Svaki igrač predstavlja jednu obitelj koja dobiva listu za kupnju, a pobjednik je ona obitelj koja prva pronađe sve stavke s liste. Zvuči jednostavno da se radnja ne odvija u doba prije pada Željezne zavjese, to poprilično komplicira stvari. Sad vam je jasno i zašto je u prethodnim rečenicama naglašeno da se red nalazi ispred trgovine. I zašto je dobila naziv "komunistički monopol"!

Svaka obitelj ima 5 članova koje strateški raspoređuje ispred trgovina u kojima pretpostavljaju da mogu pronaći određene namirnice s liste. No, doba je komunizma pa nikad ne znaš što u kojem krugu igre može biti povučeno s polica, a što dodano na iste. Također, obitelji dobivaju kartice koje moraju pametno koristiti kako bi stekli prednost nad protivnicima. Tako mogu potkopati konkurenciju karticom koja govori da je netko pričao protiv partije pa gubi mjesto u redu ili karticom koja će trgovinu ispred koje je protivnik zatvoriti radi inventure.

Postoji i crno tržište, susjede koje rade za sistem pa dojave koja trgovina ima ono što vam treba i mnoge druge "fore" koje čine igru zabavnijom.

Možete li vjerovati da je netko napravio igru od ovoga? Biste li ju zaigrali?

Najnovije