16 zanimljivih činjenica o poznatim filmovima koje sigurno niste znali

16 zanimljivih činjenica o poznatim filmovima koje sigurno niste znali
16K
Ne možemo se zasititi ovih nepoznatih činjenica o filmovima koje smo tisuću puta pogledali. Srećom, na Twitteru postoji račun pod nazivom "Filmski detalji" koji nam otkriva malo poznate činjenice i "easter eggs" iz filmova koje ste vrlo vjerojatno gledali, ali nikad toliko detaljno. Od Povratka u budućnost do Djanga, donosimo vam 16 najzabavnijih skrivenih filmskih tajni.

1. Građanin Kane

1. Građanin Kane
U filmu Građanin Kane u jednoj sceni se iznenada pojavljuje glasni uzvik Kakadua. Nakon raznih spekulacija, Orson Welles je priznao da ga je ubacio kako bi probudio gledatelje ako je koji eventualno zadrijemao tokom filma.

2. Nož u leđa

2. Nož u leđa
U filmu Nož u leđa, ubojica nikad ne drži iPhone dok ga svi ostali likovi (koji su nevini) imaju. To je zato što Apple u ugovor dodaje stavku da negativni likovi ne smiju koristiti njihove proizvode.

3. Tenet

3. Tenet
U filmu Tenet, Kenneth Branagh je govorio svoj tekst unutrag kako ne bi morali to u režiji ispravljati.

4. Vilenjak

4. Vilenjak
U filmu Vilenjak scena u razredu je postignuta zahvaljujući kutu snimanja

5. Mulan

5. Mulan
U filmu Mulan, glavni lik često gladi svoju kosu jer su animatori primjetili da Ming-Na Wen (osoba koja je dala glas Mulan) često gladi svoju kosu dok snima. Pa su smatrali fora da to ubace kao osobinu i samom liku Mulan

6. Matrix

6. Matrix
U Matrixu, u sceni Žena u crvenoj haljini, većina statista su blizanci. Redatelji su to odlučili kako bi još više stvorili osjećaj nerealizma.

7. Povratak u budućnost

7. Povratak u budućnost
U filmu "Povratak u budućnost" plakat kojeg Marty vidi u '55oj je isti kao njegov dom

8. Interstellar

8. Interstellar
Za potrebe filma Interstellar, Christopher Nolan dao je posaditi 500 hetktara kukuruza jer nije želio farmu napravljenu pomoću specijalnih efekata. Nakon završetka snimanja je prodao kukuruz i vratio uloženo.

9. Simpsoni

9. Simpsoni
U filmu Simpsoni (2007.) se može vidjeti vozilo Hitne pomoći kojeg je Homer zabio u drvo u drugoj sezoni serije

10. Osvetnici: Završnica

10. Osvetnici: Završnica
U filmu Osvetnici: Završnica, Harley, dječak koji je pomogao Tony Starku u garaži u Iron Man 3, je došao na njegov sprovod

11. Parazit

11. Parazit
U filmu Parazit u jednoj sceni sin uči svog tatu (kojeg glumi Song Kang-Ho) kako glumiti. To je namjerno ubačeno u film kao interna šala jer je Song najveći korejski glumac svih vremena.

12. Joker

12. Joker
U filmu Joker, kada Joaquin Phoenix pogleda u ogledalo, u ogledalu se vidi lice njegovog najvećeg neprijatelja Batmana

13. Django

13. Django
U filmu Django, kada Django napokon dobije svoju osvetu, na sebi nosi odijelo u kojem je Calvin Candie umro

14. Pakleni šund

14. Pakleni šund
U filmu Pakleni šund, Mijin opis pet djevojaka iz Fox force 5 se savršeno slaže s ubojicama iz filmova Kill Bill i Kill Bill 2

15. Liga pravde

15. Liga pravde
U filmu liga pravde, redatelja Zacka Snydera, može se vidjeti plakat koji promovira Američku zakladu za prevenciju samoubojstava. Zackova kćer, kojoj je film posvećen, si je oduzela život.

16. Thor: Svijet tame

16. Thor: Svijet tame
U filmu Thor: Svijet tame, Natalie Portman nije moga biti na snimaju zadnje scene pa su glavnom glumcu doveli nekoliko glumica/dvojnica Natalie da odabere s kojem će se poljubiti, a on je rekao da će sa svojom suprugom kojoj su onda stavili periku.

Najnovije