15 pomalo čudnih, ali jako zanimljivih činjenica koje će vam dati skroz novi pogled na naš svijet

15 pomalo čudnih, ali jako zanimljivih činjenica koje će vam dati skroz novi pogled na naš svijet
20K
BoredPanda
Na Instagramu postoji megapopularan profil "Weird Facts" kojeg prati preko milijun korisnika te društvene mreže.

Ondje svakodnevno možete saznati prilično čudne, ali jako zanimljive činjenice o našem svijetu koje će vam dati skroz novu perspektivu. Izdvojili smo 15 najvećih hitova!

1.

1.
"Sindrom K" je nepostojeća bolest koju su izmislili talijanski liječnici kako bi zaštitili Židove koji su u njihovoj bolnici tražili zaštitu od nacista. Bili su u karanteni, a nacisti su vjerovali da je ta bolest izrazito smrtonosna i zarazna.

2.

2.
Farmer iz Kine koji je odustao od škole u 3. razredu proveo je 16 godina educirajući se o pravu kako bi tužio kemijsku tvrtku koja je onečistila njegovo selo. Nije si mogao priuštiti knjige pa je lokalnoj knjižnici usluge plaćao u vrećama kukuruza. Pobijedio je spor 2017. godine!

3.

3.
Dale Schroeder odrastao je u siromaštvu u Iowi, nikad se nije oženio, nema djece, radio je kao stolar u istoj tvrtki 67 godina i imao samo dva para traperica. Potrošio je svoju životnu ušteđevinu na to da pošalje 33 siromašne djece na fakultet.

4.

4.
Ova grupa žena desetljećima je skrivala tajnu, čak i od svojih supruga. 30 godina nalazile su se u 4 ujutro i anonimno plaćale račune i kupovale odjeću potrebitim ljudima. Uz svaki paket poslale bi i domaću tortu s porukom: "Netko te voli!"

5.

5.
"Kažu da novac ne raste na stablu, ali ovaj pas iz Kolumbije ne bi se složio s tim. Vidjevši da studenti u kantini, kad plate s nekim papirićem, dobiju slasnu poslasticu, odlučio je i on probati isto. Nakon što je taj simpatičan potez rezultirao uspjehom, stalno je to počeo raditi!

6.

6.
Ovaj gay samac iz Italije posvojio je djevojčicu s Downovim sindromom nakon što ju je više od 20 obitelji odbilo. Iz socijalne službe rekli su mu da zbog svoje pozadine može dobiti samo dijete s posebnim potrebama, a s obzirom na to da je cijeli život volontirao i radio s ljudima s posebnim potrebama - ovo je ispala idealna kombinacija!🥰

7.

7.
Jedna je krava pobjegla iz klaonice tako da je probila metalnu ogradu i pritom slomila ruku čovjeku koju ju je pokušao spriječiti. Otplivala je na otok i od tad živi ondje sama sretnim životom.

8.

8.
Otac iz Texasa koji je nasmrt pretukao silovatelja svoje 5-godišnje kćeri oslobođen je svih optužbi.

9.

9.
Srednja škola u Dallasu organizirala je "Doručak s očevima" jer su shvatili da nekim učenicima nedostaje očinska figura. Preko Facebooka su tražili 50 volontera, a sutra dan je preko 600 muškaraca došlo u pomoć.

10.

10.
Dva kirurga nakon što su uspješno otklonili set tumora na mozgu. Operacija je trajala 32 sata.

11.

11.
Suprug iz Alabame spasio je život svojoj ženi. Darovao joj je svoj bubreg, ali prije toga je proveo cijelu godinu na posebnom režimu prehrane i vježbanja kako bi spustio svoj tlak i bio zdrav za operaciju.

12.

12.
Siroče klokana nađeno je napušteno pokraj ceste. Prišao je čovjeku i tražio da ga se podigne. Njegov mu je spasitelj kasnije dao plišanog medvjedića od kojeg se sada ne razdvaja.

13.

13.
Ovo je Anthony Borges, 15- godišnjak koji je svojim tijelom držao vrata i tako zaštitio svojih ostalih 20 kolega od napadača s puškom. Primio je 5 metaka.

14.

14.
Obitelj usnulih slonova snimljenih dronom.❤️

15.

15.
Gorila Koko 2001. godine upoznala je Robina Williamsa i on je prva osoba koja ju je nasmijala u 6 mjeseci. Kad je Williams umro 2014. godine, Koko je čula to na vijestima i na znakovnom jeziku napisala riječ "plakanje".

Najnovije