11 manje poznatih lica koja se kriju iza poznatih likova i reklama

11 manje poznatih lica koja se kriju iza poznatih likova i reklama
26K
Uncle Sam, lik iz loga NBA-a i Zorro postali su poznati likovi diljem svijeta. No, to nisu samo poznata lica. Svi su zapravo inspirirani stvarnim ljudima, kojima vrlo često ne znamo ni ime. Pogledajte nekoliko primjera.

#1 I za kraj jedan mali bonus: Pogledajte kako danas izgleda dječak s kutije Kinder čokolade.

I za kraj jedan mali bonus: Pogledajte kako danas izgleda dječak s kutije Kinder čokolade.

#2 Naomi Parker Fraley i Zakovničarka Rosie

Naomi Parker Fraley i Zakovničarka Rosie
Ovaj poster poznat je diljem svijeta. Zakovničarka Rosie je kulturna ikona Drugog svjetskog rata i predstavlja žene koje su radile u tvornicama i brodogradilištima. Prava osoba čije lice krasi ovu poznatu ilustraciju bila je nepoznata sve do 2011. kada je napokon ispričala svoju priču. Naomi Parker Fraley radila je u američkoj tvornici tijekom Drugog svjetskog rata i nikada nije očekivala da će jednog dana postati inspiracija za toliko ljudi. Slikana je dok je upravljala strojem sa svojom prepoznatljivom crvenom maramom na glavi i to je postao moćan simbol.

#3 Samuel Wilson i Ujak Sam

Samuel Wilson i Ujak Sam
Američki "Ujak Sam" simbol je patriotizma i utjelovljenje vlade SAD-a. Prava osoba iza njegovog lika je Samuel Wilson koji se bavio pakiranjem mesa u New Yorku. Originalni poster se koristio za regrutiranje vojnika tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata.

#4 Helen Kane i Betty Boop

Helen Kane i Betty Boop
Mnogi poznaju Betty Boop, mnogima vrlo drag animirani lik koji su kreirali Max Fleischer i njegov tim animatora. Bila je najprije karikatura Helen Kane koja je 1932. tužila Fleischera radi korištenja njenog lika radi karikature.

#5 Kyle Craven i Nesretni Brian

Kyle Craven i Nesretni Brian
"Nesretni Brian" postao je poznat diljem interneta kada je netko objavio njegovu sliku na Redditu 2012. godine. Pravo ime mu je Kyle Craven, a 2018. godine je čak snimio reklamu za McDonalds glumeći Nesretnog Briana.

#6 Logo lanca brze prehrane Wendy's i Melinda Thomas

Logo lanca brze prehrane Wendy's i Melinda Thomas
Melinda Thomas je kćer američkog biznismena Davea Thomasa koji je osnovao lanac brze prehrane Wendy's. Ona je bila prototip maskote ovog brenda.

#7 Logo NBA lige i Jerry West

Logo NBA lige i Jerry West
Ovaj logo je dizajnirao Alan Siegel 1969. Silueta koja je korištena pripada legendarnom Jerryju Westu.

#8 Joker i Conrad Veidt

Joker i Conrad Veidt
Lik Jokera pojavio se 1940. i odmah izazvao mnoge rasprave. Tvorci tvrde da ih je inspirirao glumac Conrad Veidt koji je glumio Gwynplainea, čovjeka unakaženog lica s konstantnim širokim osmijehom iz filma Čovjek koji se smije. Postao je inspiracija za Jokerov izgled.

#9 Ronald McDonald i Willard Scott

Ronald McDonald i Willard Scott
Lik Ronalda McDonalda kreirao je glumac Willard Scott. Redovno je glumio lik klauna od 1963. do 1966. za McDonaldsov franšizu u Washingtonu.

#10 Iron Man i Howard Hughes

Iron Man i Howard Hughes
Superjunak Iron Man inspiriran je Howardom Hughesom, avanturistom i ekscentrikom. Stan Lee je priznao da su preuzeli i njegov izgled i životni stil i osobnost.

#11 Joaquin Murrieta i Zorro

Joaquin Murrieta i Zorro
Zorra se najčešće povezuje s povijesnim likom Joaquinom Murrietom, poznat kao Robin Hood Zapada. Murrieta je postao poznat kriminalac u Kaliforniji tijekom 1850-ih. Navodno je ubijen 1853., ali dugo se pričalo da je ipak živ.