15 velikih gafova iz poznatih filmova koje sigurno niste primijetili

15 velikih gafova iz poznatih filmova koje sigurno niste primijetili
26K
U hollywoodske filmove uloženo je puno novca i truda - od planiranja, pripreme, snimanja, montaže pa do konačne distribucije. Zato i nije čudo da se tu i tamo i u filmovima tako raskošne produkcije potkrade nekakva greškica.

Obično te sitne greške nitko niti ne primijeti, no srećom, na internetu uvijek postoje dežurni filmski entuzijasti kojima ništa ne može promaknuti. 😁

#1 Merlin

Merlin
Ako pažljivo pogledate, u BBC-ovoj seriji Merlin ćete primijetiti da ispred Sir Leona na okruglom stolu stoji plastična boca.

#2 Oceanovih 8

Oceanovih 8
U filmu "Oceanovih 8" postoji scene u kojoj Rihanna gleda live prijenos iz čovjekovog ureda kroz njegovu web kameru. Gore piše ime datoteke .jpeg, a zna se da je taj nastavak za slike, a ne video format.

#3 Harry Potter i odaja tajni

Harry Potter i odaja tajni
U ovom filmu postoji scena u kojoj se u jednom trenutku vidi snimatelj. I ne, on nije učenik Hogwartsa.

#4 Gladijator

Gladijator
Teško da su u starom Rimu postojale plinske boce...

#5 Top Gun

Top Gun
Neke od najnapetijih scena iz ovog popularnog filma uopće nemaju smisla. Primjerice, stražnji dijelovi zrakoplova bi se sudarili da su se piloti ovoliko približili.

#6 Matrix

Matrix
U "Matrixu" postoji scena u kojoj se na kvaki vrata vidi odraz kamere.

#7 Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody
U filmu "Bohemian Rhapsody" Brian May ostalima predstavlja svoju ideju o pjesmi "We Will Rock You". U filmu se to dogodilo 1980. godine, a pjesma je u stvarnosti izašla 1977.

#8 Zgodna žena

Zgodna žena
Ako ste obraćali pažnju na detalje, Julia Roberts vas je mogla itekako zbuniti u filmu "Zgodna žena". U jednom kadru jede kroasan, koji se već u sljedećem pretvara u sendvič.

#9 Superman

Superman
Svi znamo da Superman može letjeti, no čini se da mu plašt ne mari za zakone fizike. Pogledajte u kojem je položaju bio dok je Superman horizontalno stajao na prozoru zgrade.

#10 Vitez tame: Povratak

Vitez tame: Povratak
Riječ u glavnom naslovu na naslovnici novina The Gotham Times je krivo napisana (hiest - heist).

#11 Osvetnici

Osvetnici
Crna udovica je jača nego što mnogi misle. U filmu postoji scena u kojoj lika jedva dotakne kosom, a on reagira kao da ga je pogodila lopatom.

#12 Titanic

Titanic
Kad se Rose vraća dolje kako bi spasila svog Jacka, razbija staklo kako bi uzela sjekiru. Staklo najprije nestaje, a u sljedećoj sceni se opet vraća.

#13 Teminator 3: Pobuna strojeva

Teminator 3: Pobuna strojeva
U filmu "Terminator 3: Pobuna strojeva" aviončić mijenja oznaku usred leta.

#14 Odbjegli Django

Odbjegli Django
Radnja Tarantinovog filma odvija se u doba građanskog rata. Jeste li znali da u to vrijeme sunčane naočale poput ovih na slici nisu postojale u SAD-u? Pojavile su se tek nekoliko desetljeća nakon toga.

#15 Harry Potter i zatočenik Azkabana

Harry Potter i zatočenik Azkabana
U filmu "Harry Potter i zatočenik Azkabana" postoji scena u kojoj se glumcima vrlo lako primijete mikrofoni na leđima.

Najnovije