Strašna priča najpoznatijih sijamskih blizanki: Živjele su kao ropkinje, a okončale jezivom smrću

Strašna priča najpoznatijih sijamskih blizanki: Živjele su kao ropkinje, a okončale jezivom smrću
10K
Sijamske blizanke Daisy i Violet Hilton suočile su se s tragičnim krajem nakon što su u različito vrijeme postale žrtve gripe, ostavljajući jednu da danima živi s beživotnim tijelom svoje sestre.

Rođene u Brightonu, Engleska, 5. veljače 1908., blizanke su bile spojene bokovima i stražnjicom, dijeleći krvotok, ali posjedujući odvojene organe.

Daisyna i Violetina majka, Kate Skinner, bila je neudana konobarica koja ih je prodala svojoj šefici, Mary Hilton. Mary je iskorištavala sestre Hilton radi financijske dobiti, izlažući ih u pubovima i vršeći fizičko nasilje kako bi ih pretvorila u uspješne izvođačice.

Sa samo tri godine, sestre su obišle Britaniju kao The United Twins prije nego što su otišle u inozemstvo u Australiju, Njemačku i SAD. Kada je Mary umrla, djevojčice su oporukom pripale Marijinoj kćeri, Edith Myers, i njezinom suprugu, Meyeru.

Sijamske blizanke Daisy i Violet Hilton umrle su u različito vrijeme, ostavljajući jednu od njih danima s beživotnim tijelom svoje sestre

Sijamske blizanke Daisy i Violet Hilton umrle su u različito vrijeme, ostavljajući jednu od njih danima s beživotnim tijelom svoje sestre
U nastojanju da ih odvoje od ostalih sijamskih blizanaca u industriji zabave, Myersovi su natjerali Daisy i Violet da neumoljivo vježbaju violinu, klarinet, klavir i saksofon kako bi poboljšale svoju "točku".

Unatoč tome što su navodno bile među izvođačima s najvećom zaradom u vodviljskoj zabavnoj industiji, zarađujući 5000 dolara tjedno, što bi danas bilo otprilike 75 000 dolara, sestre su vidjele malo od te zarade.

Godine 1931. blizanke su tužile svoje skrbnike/upravitelje i postale pravno emancipirane.

Sljedeće godine pojavili su se u MGM-ovom dramskom horor filmu "Freaks".
Međutim, 1920-ih i 1930-ih, vodviljska komedija je sve više blijedjela, a burleska je postajala sve popularnija. Kako bi nastavile karijeru, Violet i Daisy bile su prisiljene prilagoditi se. Njihov novi nastup uključivao je sviranje ukulelea, pjevanje harmonija i djelomično skidanje. Njihov pokušaj rebrandinga nije uspio privući pozornost publike, a djevojke su više puta izviždane s pozornice.

Posljednje javno pojavljivanje umjetnica bilo je u drive-in kazalištu u Charlotteu, Sjeverna Karolina, tijekom 1960-ih. Na njihovu nesreću, voditelj turneje iznenada je nestao iz njihovih života, ostavivši ih bez ijednog novčića i prisilivši ih da potraže alternativni način zarađivanja za život.
Daisy i Violet tada su se zaposlile u trgovini mješovitom robom u Charlotteu, gdje su radile sedam godina. Vjeruje se da je njihov poslodavac za njih dizajnirao blagajnu/stanicu za vaganje za dvije osobe kako kupci ne bi mogli vidjeti da su sestre spojene.

4. siječnja 1969. policija je nasilno otvorila vrata njihove kuće nakon što se blizanke nisu pojavile na poslu u trgovini, niti odgovarale na pozive svojih zabrinutih kolega.

Tamo su policajci otkrili beživotna tijela u blizini peći, kamo su otpuzale u pokušaju da se ugriju.
Autopsija je kasnije otkrila da je Daisy prva dobila hongkonšku gripu, podlegla joj između dva do četiri dana prije nego što je i njezina sestra postala žrtva iste bolesti.

Poznata i kao pandemija gripe iz 1968., hongkonška je gripa među najsmrtonosnijim pandemijama u povijesti. Usmrtila je između 1 i 4 milijuna ljudi diljem svijeta 1968. i 1969. godine.

Violet nije tražila pomoć tijekom vremena koje je provela uz svoju preminulu blizanku.

Sestre su umrle u 60. godini života.

Mjuzikl temeljen na blizankama Hilton, “Twenty Fingers, Twenty Toes,” produciran je 1989. godine i imao je 35 izvedbi. Priča Daisy i Violet inspirirala je brodvejski mjuzikl "Side Show" 1997., koji je dobio četiri nominacije za Tonyja.

Najnovije