Muškarac koji pati od paralize sna rekreirao je svoje noćne more u jezivim fotografijama

Muškarac koji pati od paralize sna rekreirao je svoje noćne more u jezivim fotografijama
8K
Fotografije koje ćete sada vidjeti izgledat će vam kao scene iz horora, no za ljude poput Nicolasa Bruna, ovi prizori su itekako poznat i vrlo realni.

22-godišnji fotograf iz New Yorka pati od paralize sna, čudnog fenomena koji se događa u tzv. REM fazi sna u kojoj najdublje sanjamo. Umjesto da mu se tijelo odmara tijekom sna, njega jako često muče noćne more. Kada se probudi, tijelo mu neko vrijeme bude potpuno paralizirano. "Vjerujte mi, ne želite iskusiti ovako nešto. Vjerojatno se nikada niste naglo probudili dok su vas u snu gušile velike ruke iz sjene. Vjerojatno nikad niste sanjali kako lebdite iznad kreveta i vrištite u vlastite uši.", ispričao je Nicolas.

S paralizom sna i noćnim morama ima problema od svoje 15. godine života. Zbog tih jezivih iskustava se počeo bojati odlaska u krevet, a to je nakon nekog vremena prouzrokovalo insomniju i depresiju. Jedan od njegovih profesora predložio mu je da svoje snove i vizije preslika na papir, što mu je i pomoglo kao nekakva vrsta terapije.

Svoje najgore noćne more odlučio je rekreirati i kroz jezive fotografije koje je naravno sam izradio.

Najnovije