Drugi sastanak u istom danu: HDZ-ovci napustili sjedište stranke pa se vratili

Drugi sastanak u istom danu: HDZ-ovci napustili sjedište stranke pa se vratili

Foto: FAH

U SREDIŠNJICI HDZ-a održan je krizni sastanak na kojem se dogovarala daljnja strategija i način na koji će se pokušati riješiti kriza vlasti. Sastanak je završio oko 15 sati, ali upravo se održava novi sastanak.

U 16.45 sati HDZ-ovci su se počeli vraćati u sjedište stranke. Među prvima se vratio Domagoj Ivan Milošević, a nakon njega su stigli i Željko Reiner, Ivan Šuker, Oleg Butković, Josip Bilaver, Miro Kovač i Milijan Brkić.

Očekuje se i obraćanje Tomislava Karamarka koje ćete moći pratiti uživo na Indexu.

Međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovač spekulacijama je u ponedjeljak nazvao neslužbene informacije da je predsjednik stranke Tomislav Karamarko od vodstva stranke dobio rok od sedam dana za stvaranje nove saborske većine.

"To su spekulacije", rekao je Kovač novinarima ispred Središnjice HDZ-a upitan je li vodstvo stranke dalo Karamarku tjedan dana za sastavljanje nove saborske većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik predsjednika HDZ-a Miljan Brkić je, upitan stoji li iza Karamarka, kratko odgovorio: "Da, naravno".

Tijekom cijelog dana u stranku su dolazili čelnici HDZ-a pa je tako u stranci bio i predsjednik Sabora Željko Reiner, potpredsjednik HDZ-a Josip Bilaver, međunarodni tajnik Miro Kovač, predsjednik saborskog Kluba Ivan Šuker, glavni tajnik Domagoj Ivan Milošević. Oni novinarima nisu davali izjave.

Podsjetimo, HDZ trenutno radi na rušenju premijera Tihomira Oreškovića, a planiraju preslagivanje Vlade. Iako su posljednjih tjedana u javnost izlazili kao ujedinjena fronta, pokazalo se kako ne podupiru svi Tomislava Karamarka u nastojanjima da sruši Vladu kako bi spasio sebe.

> Vaso Brkić nije jedini: Istaknuti članovi HDZ-a protiv Karamarka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara