30 genijalnih fotografija za putovnice iz kojih se krije puno više nego što je vidljivo na prvi pogled

30 genijalnih fotografija za putovnice iz kojih se krije puno više nego što je vidljivo na prvi pogled
7K
Max Siedentopf
Ni slike za putovnicu, ni proces slikanja nisu nešto posebno zanimljivo i uzbudljivo. No, bar na ovaj drugi dio možemo utjecati. Njemački umjetnik Max Siedentopf upravo je objavio projekt kojim se našalio s tradicionalnim slikama za putovnice tako što je u proces slikanja unio što je više moguće originalnosti.

"Nedavno sam morao obnoviti putovnicu te sam se naravno morao i slikati.", rekao je Siedentopf. "Dok sam sjedio ispred kamere, sav ozbiljan, razmišljao sam kako bi se nešto tako dosadno moglo promijeniti i učiniti uzbudljivijim."

Ubrzo je našao način. Na klasičnim slikama za putovnicu osoba mora gledati ravno u kameru, pozadina mora biti čista i bez sjena, ne smije biti odsjaja na naočalama i osoba se ne smije smijati. No, ništa nije rečeno o onome što se događa izvan kadra.

"Slike za putovnicu zbog svoje namjene izgledaju vrlo strogo, no, u vremenima selfija i smiješnih Instagram filtera bilo bi lijepo vidjeti može li se nešto od toga primijeniti i na sliku za putovnicu.", dodao je Max.

Najnovije