Čovjek je napravio jednu od najužih zgrada na svijetu kako bi bratu blokirao pogled na more

Čovjek je napravio jednu od najužih zgrada na svijetu kako bi bratu blokirao pogled na more
97K
Foto: Bored Panda
U mnogim brzo rastućim urbanim sredinama teško je napraviti dovoljno mjesta za svakoga. Zemljišta znaju postati jako skupa pa se ljudi odluče na gradnju viših zgrada na manjim parcelama.

Ovaj problem je razlog mnogih uskih zgrada na svijetu, no malo koja je uska kao ova zgrada u glavnom gradu Libanona, Beirutu. I ne, ona nije sagrađena na ovaj način jer vlasnik nije imao novca za veće zemljište, nego se htio osvetiti.
Ova zgrada je na najužim mjestima široka samo 60 centimetara, a na najširim oko 4 metra. Prema priči lokalnih stanovnika, sagrađena je pedesetih godina prošlog stoljeća, a rezultat je svađe između braće.
Zemljište su naslijedili od oca, no nisu se mogli dogovoriti što će sagraditi na njemu. Stvar je postala još kompliciranija kad su gradske vlasti uzele dio zemljišta kako bi izgradili infrastrukturu. Ostalo im je zemljište čudnog oblika, odmah uz cestu. Brat, kojemu je ostao taj dio čudnijeg oblika, odlučio je napraviti usku zgradu kako bi se osvetio drugom bratu i blokirao mu prelijepi pogled na more.
Pogled je bio totalno uništen. Brat, kojemu je pripao bolji komad zemljišta, nije više vidio more, nego vanjske zidove bratove nenormalno uske zgrade.
Uska zgrada na svakom katu ima po dva manja stana, a dugo je služila kao javna kuća. Kasnije je pretvorena u sklonište za izbjeglice kojima su domovi uništeni zbog rata. Danas nitko više ne živi u njoj. Služi samo još kao podsjetnik na djetinjastu svađu braće. Zadnja fotografija pokazuje kako otprilike izgleda njena unutrašnjost.

Najnovije