Istražite nevjerojatna naselja izgrađena na vrhovima zgrada u Jakarti

Istražite nevjerojatna naselja izgrađena na vrhovima zgrada u Jakarti
3K
Foto: Instagram, Shutterstock
Vrtovi na visokim zgradama vrlo su funkcionalni, posebno u gustim urbanim sredinama u kojima je svaki raspoloživi prostor ikorišten za život i u komercijalne svrhe.

U mnogim gradovima Sjeverne Amerike, Azije i Europe, gdje je vanjski prostor oskudan, arhitekti i graditelji pretvaraju krovove u igrališta s bazenima i povrtnjacima. Ali u Jakarti u Indoneziji jedan je programer pretvorio krov trgovačkog centra u cijelo predgrađe s kućama, asfaltiranim ulicama, teniskim terenom i zelenilom. :)
Cosmo Park nalazi se na desetom katu trgovačkog centra Thamrin u središnjoj Jakarti, ali izgleda kao pravo predgrađe. Na tom krovu nalazi se 78 dvoetažnih kuća s uredno položenim asfaltnim cestama gdje djeca voze bicikliste, a odrasli trče ili šeću svoje pse.
Stanovnici Cosmo Parka smatraju da je zajednica sigurnija od običnog predgrađa, iako nije tako izolirajuća kao život u stanu.
Indri Lestari, još jedna stanovnica Cosmo parka, dijeli slične osjećaje. "Sigurno je ovdje visoko. Ali puno je mjesta i ovdje imamo više prostora i privatnosti, a bolje je i za moju obitelj. Moj sin može se igrati vani pred vratima."

Najnovije