8 povijesnih činjenica o događajima za koje nećete vjerovati da su se odvijali u isto vrijeme

8 povijesnih činjenica o događajima za koje nećete vjerovati da su se odvijali u isto vrijeme
26K
Foto: BrightSide
Koliko god sve ovo zvučalo nevjerojatno, riječ je o povijesnim činjenicama. Događaji koje ćete u nastavku vidjeti stvarno su se događali u isto vrijeme.

Jeste li npr. znali da je McDonald's svoj prvi restoran otvorio samo dva tjedna prije otvaranja koncentracijskog logora u Auschwitzu? Microsoft je već postojao u doba španjolskog diktatora Franca, a iznenadit će vas i činjenica o mamutima.

#1

#1
Sveučilište u Oxfordu je već odavno postojalo kad su na drugom kraju svijeta indijanska plemena Azteka osnovala svoje veliko carstvo.

#2

#2
McDonald's je svoj prvi restoran otvorio 1940. godine, samo dva tjedna prije nego što je otvoren koncentracijski logor u Auschwitzu.

#3

#3
Osnivači Nintenda su svoju tvrtku osnovali u vrijeme kad je poznati serijski ubojica Jack Trbosjek još uvijek lutao ulicama.

#4

#4
Microsoft je osnovan u vrijeme dok je u Španjolskoj još uvijek vladao diktator Francisco Franco.

#5

#5
Zadnja upotreba giljotine u Francuskoj se dogodila 1977. godine - iste godine kada je izašao prvi film "Ratova zvijezda".

#6

#6
Braća Wright su bili prvi ljudi koji su poletjeli avionom. Jedan od njih je još uvijek bio živ kad su na Hiroshimu i Nagasaki avionom bačene atomske bombe.

#7

#7
1868. godine je u Londonu izvršeno zadnje javno vješanje na koje ste mogli doći podzemnom željeznicom jer je u istom gradu tada već redovno vozila.

#8

#8
Mamuti su još uvijek bili živi kad su u Egiptu izgrađene piramide.