Neočekivani odgovori na 5 prezanimljivih pitanja koje je ovaj tip tražio na Googleu

Neočekivani odgovori na 5 prezanimljivih pitanja koje je ovaj tip tražio na Googleu
31K
Ovo su ona pitanja oko kojih se nikad niste dovoljno pozabavili i nekako ste ih pustili da prođu kroz misli, a kako budete skrolali po članku, izgledat će vam kao da je tip prema vašem ukusu birao što će googlati!

Zanima vas najopasnije mjesto na svijetu ili najbitnije živo biće bez kojeg bi planet bio u totalnom kaosu? Koja je najveća i najluđa slučajnost ikad zabilježena? Zaista je pokrio sve rubrike, a svaki odgovor je bolji od prethodnog!

Koja je najluđa slučajnost ikad zabilježena?

Koja je najluđa slučajnost ikad zabilježena?
Jednojajčani blizanci razdvojeni su netom nakon rođenja. Posvojile su ih različite obitelji, bez da je itko znao da postoji onaj drugi blizanac! Roditelji su im dali isto ime- James Burke, a svi su ih zvali Jim. Oba su imala brata Larryja, psa Toya, prvu ženu Lindu, a drugu ženu Betty. Sinove su nazvali James Allen- doduše, jedan je bio Alen, samo s jednim "L". Obojica su vozili Chevrolet i patili od migrena. Kada su im se putevi konačno sreli u dobi od 39 godina, postali su zvijezde svih naslovnica i televizijskih emisija!

Koje je najvažnije živo biće na svijetu?

Koje je najvažnije živo biće na svijetu?
Pčele. Bez daljnjeg. Kada bi sutra uginule, nastao bi totalni kaos. Za početak, polovica hrane koju svakodnevno konzumiramo, ubrzo bi nestala s polica trgovina. Zaboravite na 70- 80% usjeva za čije su oprašivanje odgovorne pčele, zaboravite na mliječne proizvode jer prehrana krava ovisi uglavnom o oprašivanju kojeg vrše pčele. Zaboravite onda odmah i na kravlje meso, ali i meso ostale stoke. Zaboravite na materijale za odjeću, pelene, čak i toaletni papir. Primjera radi, onog dana kada nestanu pčele, samo šteta koju će izazvati nestašica kave bit će dovoljna za pokopati neke svjetske ekonomije. I da, 2015. pčele su proglašene ugroženom vrstom. Just saying!

U kojoj zemlji je zabilježen najveći broj serijskih ubojica?

U kojoj zemlji je zabilježen najveći broj serijskih ubojica?
Ajde, ovo i nije toliko neočekivano. Barem ne broj jedan. Ali što se Kanadi dogodilo? Zar oni nisu neka najpristojnija nacija?
Ovo se, naravno, ne odnosi na trenutan broj serijskih ubojica, već na ukupan broj zabilježenih slučajeva u novijoj povijesti!

Koliki je najveći broj doživotnih kazni koje su presuđene jednom čovjeku?

Koliki je najveći broj doživotnih kazni koje su presuđene jednom čovjeku?
Za dobiti doživotnu kaznu potrebno je učiniti nešto jako, jako grozno. Zamislite što su onda učinili ovi tipovi kada su dobili nekoliko doživotnih!
Na petom mjestu je Gary Ridgway, ubojica 71 žene, za što je dobio 49 doživotnih i 480 godina zatvora. Četvrto mjesto drži Brenton Tarrant, tip odgovoran za masakr u Christchurchu 2019. godine. Dobio je 52 doživotne i 480 godina. Na trećem mjestu, sa 67 doživotnih i 5200 godina, smjestio se Abdullah Barghouti zbog ubojstva 66 Izraelaca u izraelsko-palestinskom sukobu. Nema pravo niti na posjete. Visoko drugo mjesto pripalo je Michael J. Devlin. Lista zločina nema kraja, od bijelog roblja do dječje pornografije, oružanih pljački, pokušaja ubojstava, otmica... Osuđen je na 74 doživotne i 2020 godina iza rešetaka. Na prvom mjestu našao se krvnik koji je ubio 161 osobu, terorist odgovoran za bombaški napad u Oklahoma City 1995. godine, a ime mu je Terry Nichols. Dobio je po jednu doživotnu za svakog ubijenog čovjeka, plus 9300 godina bez mogućnosti uvjetnog otpusta. Logično.

Koje je najopasnije mjesto na svijetu?

Koje je najopasnije mjesto na svijetu?
Da, postoji puno opasnih mjesta, ali izuzmimo ratom zahvaćena područja i slično. Na ova mjesta čovjek doslovno ne može nogom kročiti i ostati živ!
Prvo je otok Sjeverni Sentinel, a razlog tome je izrazito neprijateljski nastrojeno pleme koje je ubilo svakog tko im je pokušao pristupiti- bili to misionari ili razni pomorci i ribari tokom posljednjih stoljeća. Budući da se s otoka nitko nikad nije vratio živ, ne postoji nikakav način komunikacije s njima, a o stupnju razvijenost plemena postoji nedovoljno informacija.
Drugo mjesto je Otok zmija u Brazilu. Otok je poznat po ogromnoj koncentraciji otrovnica, najvećoj od svih mjesta na zemlji. Zbog toga na njemu nisu dopušteni niti izleti, a pogotovo ne duži boravak. Od građevina na otoku postoji samo napušteni svjetionik, no njime već odavno nitko ne rukovodi. Posljednji svjetioničar i cijela njegova obitelj umrli su kada su otrovnice ušle u njihov dom kroz prozore.

Najnovije