10 tajnovitih otoka koji će vas začuditi svojim pričama

10 tajnovitih otoka koji će vas začuditi svojim pričama
3K
Priznajte, kada razmišljate o odmoru iz snova zamišljate savršeni tropski otok udaljen od svih. Iako većina ovih otoka tako izgleda, definitivno se ne smatraju poželjnim destinacijama.

Ipak, svaki krije zanimljivu priču.

Otok Clipperton

Otok Clipperton
wikimediacommons
Oko 1910. godine sagrađen je svjetionik i na otoku je živjelo oko 100 ljudi. Svaka dva mjeseca brodom bi se donosile potrebne namirnice. Sve do 1914. brod je dolazio, no onda je zaustavljen zbog Meksičke revolucije.

Ljudi na otoku su potpuno zaboravljeni i morali su preživljavati na ostacima hrane od prošlih mjeseci. Zadnji preživjeli bile su tri žene i osmero djece koje je spasio američki brod 1917. godine.

Otok Socotra

Otok Socotra
eastnews
Čini se kako ovaj otok pripada drugom planetu, a neki vjeruju da je Edenski vrt. Toliko je dugo izoliran da je postao dom biljkama koje ne možete pronaći nigdje drugdje na svijetu.

Vulkanski otok

Vulkanski otok
depositphotos
Sjeverno od Filipina postoji jezero po imenu Taal. U tom jezeru nalazi se otok koji se zove Vulkan Taal. U sredini tog otoka postoji još jedno jezero u kojem je još jedan otok i on se zove Vulkanski otok. Impresivno, zar ne?

Palmyra Atol

Palmyra Atol
imagostock&people
Jedan od najizoliranijih otoka na Zemlji sadrži prekrasne lagune prekrivene prašumama i prepune života. Iako zvuči savršeno, ovaj otok sa sobom nosi mnogo zastrašujućih priča koje govore u misterioznim nestancima brodova u blizini otoka. Kad bi htjeli posjetiti otok morali bi dobiti posebnu dozvolu.

Ernst Thälmann Island

Ernst Thälmann Island
nordnordwest
Maleni otok blizu Kube 1972. godine nazvan je po Ernstu Thalmannu i poklonjen Njemačkoj. Jako dugo je bio posljednji dio istočne Njemačke zbog toga što nije bio spominjan u nikakvim dokumentima nakon pada Berlinskog zida.

Otok Bouvet

Otok Bouvet
wikimedijacommons
Jedan od najudaljenijih otoka na cijelom planetu nalazi se u Atlantiku, a baš zbog toga što je toliko udaljen njegovo “otkrivanje” dogodilo se nekoliko puta. Nakon svakog nalaženja dogodilo se to da ga jednostavno nisu mogli ponovno pronaći.

Otok zmija

Otok zmija
shutterstock
Nadimak je tu s razlogom. Najotrovnije zmije na svijetu nalaze se upravo na ovom otoku. Stručnjaci kažu da sadrži više od 4 tisuća zmija, što znači zmiju na svakom kvadratnom metru. Mjesto je toliko opasno da su izleti zabranjeni.

Podvodni vodopad

Podvodni vodopad
shutterstock
Osim što je tropski raj, ovo mjesto je jedinstveno jer stvara prekrasnu iluziju. Kada se gleda iz zraka izgleda kao pravi podvodni vodopad. Nevjerojatno!

Goqui otok

Goqui otok
exclusivepixmedia
Ovaj otok savršen je primjer činjenice da priroda uvijek pobjeđuje kada je se ostavi na miru. Ribarsko naselje napušteno je nakon što su se ribari preselili u veće gradove, a Majka Priroda poklonila je nastambama prekrasne zelene pokrivače.

Fort Carroll

Fort Carroll
eastnews
Jeste li ikada sanjali o tome kako je imati potpuno svoj otok ali ste se pomirili da to nije moguće za ljude koji nisu nevjerojatno bogati? Iznenadit će vas činjenica da je ovaj otok poprilično jeftin, samo ga nitko ne želi kupiti.

Ovaj otok sagradila je Američka vojska i privatno je kupljen s idejom da se pretvori u mjesto za luksuzan odmor s hotelom i restoranima, no taj plan bio je prekinut zbog velike količine ptica koje su se na njega nastanile. Radovi se nisu mogli nastaviti.

Popularno

Najnovije