Vučić: Zašto nitko u Europi ne reagira na ovo u Hrvatskoj? Hvale se da su ustaše

Foto: Pixsell, EPA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u programu RTS-a. Komentirao je novu hrvatsku vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta.

O formiranju nove vlade u Hrvatskoj, u kojoj neće biti predstavnika Srba, Vučić je rekao da ne zna "hoće li će se suradnja sa Srbima nastaviti". Požalio se što nitko u Europi na to nije reagirao.

"Pa u Domovinskom pokretu se hvale da su ustaše. Nisam siguran da neće sa Srbima i Pupovcem nastaviti suradnju, ali je zanimljivo da iz Europe nema reakcija. Ako vam je glavni princip pri sastavljanju vlade da ne bude Srba, šta da kažem", rekao je. Istaknuo je da u vladi Srbije ima Hrvata "iako je Hrvata u Srbiji, koja je gotovo dvostruko veća od Hrvatske po broju stanovnika, tri puta manje".

O presudi Mediću

Komentirajući to što je u Osijeku na 14 godina zatvora za ratne zločine osuđen Vojislav Medić, Vučić je rekao da tom čovjeku država sada ne može pomoći.

"U našoj zemlji kad dođe Gnjilanska grupa (naziv za grupu kosovskih Albanaca pripadnika OVK, koji su optuženi i osuđeni za ubojstva i zločine nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu), pojavi se američka i još neka ambasada i narede bivšim liderima da ih oslobode sve - džaba što su ubijani Srbi i silovane Srpkinje.

Kad ne znaju kako da presude nekom Srbinu, nije važno kako i šta, ali će mu presuditi pod svaku cijenu. Sami smo sudjelovali u takvom ambijentu, takva nam je kvazielita, takvi smo i mi postali", rekao je Vučić.

Pročitajte više