Citroën DS5 po uzoru na Hypnos

TREĆI model iz Citroenovog stylish branda bi na tržište trebao stići krajem ove godine, a službeno predstavljanje se očekuje ove jeseni na frankfurtskom auto salonu. Prije toga bi mogli vidjeti i najavni koncept čija je premijera navodno zakazana za travanj i šangajski auto salon.

Kako se bliži premijera tako sve više podataka izlazi u javnost i sve su češća viđenja testnih prototipa koji pod debelom zaštitom još ništa ne otkrivaju o konačnom izgledu automobila. No, ono što se ne može skriti je visoka odignutost podnice i svojevrsni karavansko-crossoverovski profil, što je u skladu s ranijim najavama iz Citroëna kako će se raditi o "luksuznom grand toureru".

U DS5 temeljenom na C5 će se moći smjestiti pet putnika, no radit će se prvenstveno o tehničkoj povezanosti dva automobila, dok bi dizajn mogao biti poprilično različit. Naime, na konačni bi izgled trebao određeni utjecaj izvršiti čak i konceptni Hypnos. Što se pak odnosa s ostalim članovima DS linije tiče, kada je riječ o "izvedbi DS filozofije" insajderi javljaju kako će između DS5 i DS4 (koji u produkcijskoj izvedbi stiže ovog proljeća u Ženevi) biti veća razlika nego između DS4 i DS3.

Spomenuti Hypnos bi trebao novom modelu dati i svoj pogonski sklop. Tako bi se među konvencionalnom motorizacijom u ponudi trebao naći i Hybrid4 pogon. Podsjetimo riječ je o kombinaciji 2,0-litrenog HDi motora snage oko 200 KS koji pokreće prednje i 40-ak KS snažnog električnog motora koji pokreće stražnje kotače.

Pročitajte više