FOTO McLaren predstavio hiperauto posvećen brazilskoj F1 legendi

Foto: McLaren

McLaren je obilježio 30. godišnjicu smrti legende Formule 1 Ayrtona Senne predstavljajući hiperautomobil koji će debitirati ovog vikenda na Velikoj nagradi Monaka.

Britanska tvrtka je obojala jedan od svojih predprodukcijskih Senna hiperauta u brazilske boje - žutu, zelenu i plavu, koje su bile istaknute na Senninom dizajnu kacige. 

Bijele i zelene linije obrubljuju stakleni dio hiperauta, u još jednoj referenci na Senninu kacigu.

Na bokovima se nalaze dot-matrix uzorci Senne, s desne strane prikazujući ga usred utrke, a s lijeve strane njegovo lice.

Sennin logo s dvostrukim S zauzima istaknuto mjesto na haubi i stražnjem spojleru.

Senna i dalje ima najviše pobjeda u Monaku

Brojevi na automobilu referiraju se na Senninih pet pobjeda na Velikoj nagradi Monaka vozeći McLaren. On je i dalje vozač s najviše osvojenih utrka na toj stazi, s ukupno šest pobjeda između 1987. i 1993. godine.

Njegova prva pobjeda tamo bila je za volanom Lotusa. McLarenov timski kolega i žestoki rival Alain Prost pobijedio je sljedeće godine, ali Senna se vratio na vrh 1989. i osvojio četiri uzastopne Velike nagrade Monaka nakon toga, prije svoje prerane smrti 1994. godine.

"Senna ostaje cijenjen i poštovan kao najveća ikona Formule 1 i najtrofejniji vozač McLarena," rekao je Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga.

"Ayrton Senna je rođen za utrke, a njegova strast za performansama i savršenstvom živi u McLarenu", dodao je Michael Leiters, izvršni direktor McLaren Automotivea.

Pročitajte više