Mercedes C63 AMG u novom izdanju

NA predstojećem auto salonu u Ženevi Mercedes će predstaviti facelift modela C63 AMG. Pored kozmetičkih promjena, ljubitelji Mercedesovih jurilica se mogu radovati i mnogim tehničkim doradama.

Vanjštinu će od prvotne izvedbe ove generacije razlikovati nova svjetla u obliku slova L, uspravnije maska motora te LED svjetla u prednjem braniku. Također, tu su i redizajnirani 18-colni naplatci.

U Mercedesu su umjesto ugradnje novog 5,5-litrenog bi-turbo motora odlučili zadržati stari atmosferski 6,2-litreni V8, pa tako snaga ostaje na 457 KS (336 kW), odnosno 488 u opcijskom Performance paketu, dok je maksimalni okretni moment 600 Nm. Limitator brzine je uklonjen što u prijevodu znači kako automobil može postići brzinu od 280 km/h.

Novost čini i MCT 7-stupanjski sportski prijenos koji smanjuje potrošnju za oko 10% na 12 l/100 km, a omogućuje ovoj limuzini i ubrzanje do 100 km/h za svega 4,5 sekundi, odnosno 4,6 sekundi za karavansku izvedbu. Unaprijeđene su kočnice i ovjes ovog modela.

Sve će informacije, kao i točan datum dolaska na tržište (očekuje se tijekom ljeta) biti poznati nakon ženevske premijere.

Pročitajte više