Ssangyong Musso je uskrsnuo

NE, nije riječ o novoj izvedbi Mercedesove C-klase u pick-up izdanju, već samo o povratku korejskog proizvođača na europsku scenu.

Koncepcija je nova, a sve ostalo ostaje isto. Preradom u nas nekad popularnog terenca dobiven je zanimljiv pick-up upečatljivog dizajna. Sličnost s njemačkom markom kao da najavljuje ono što se krije ispod poklopca motora. Tu i dalje kuca Mercedesov turbo-dizelski agregat koji iz 2.9 litre obujma razvija nevelikih 120 KS.

Musso Sports 290 S s duplom kabinom i pogonom na sve kotače je u Njemačkoj dostupan već za 22.900 eura. Serijska oprema je potpuna, a između ostalog sadrži ABS, Traction Control, klima-uređaj, centralno zaključavanje i (samo) zračni jastuk za vozača. Od prestižnijih detalja izdvajamo tek električno podešavanje retrovizora, električne podizače stakala i podešavanje upravljača po visini.

Za one izbirljive je predviđena 290 S Luxus izvedba koja podrazumijeva automatsku klimu i drvenu dekoraciju interijera. Model postavljen na alu naplatke promjera 16 inča s pneumaticima mjera 255/65 stoji 23.900 eura.

Ono po čemu je Musso Sports specifičan je dakako tovarni prostor. Stražnji bunker s čvrstim poklopcem karakterizira 1.13 metara duljine i 1.29 metara širine.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više