Subaru Forester STi – karavan relijaških mogućnosti

FUJI Heavy Industries, Ltd u čijem sastavu se nalazi Subaru 6. svibnja lansira na japanskom tržištu o najsnažniju izvedbu modela Forester pod imenom STI.


Forester je jedan od rijetkih iz SUV segmenta koji se može pohvaliti jednako dobrim dinamičkim svojstvima na asfaltu i izvan njega. STI izvedba sve je to dodatno začinila velikom količinom snage i uvjerljivom pratećom mehanikom. Model pokreće 2.5-litarski DOHC boxer motor potpomognut turbom, koji kao i u ekvivalentnoj izvedbi Impreze razvija 265 KS i 380 Nm. Isporučuje se u kombinaciji s šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i neizostavnim pogonom na sve kotače.

U serijsku opremu top-izvedbe Forestera ulaze još 18-inčni aluminijski naplatci s gumama mjera 225/45, potentni kočnički sustav s Brembo komponentama, te sportski ovjes. Zahvaljujući njemu razmak od tla je smanjen za 30 mm u odnosu na ostale izvedbe i iznosi 170 mm.

 

Unutrašnjost poput vanjštine začinjena brojnim sportskim detaljima. Sportska sjedala presvučena su alcantarom, armatura je obogaćena alu-dekoracijom, a tu su još standardni detalji kao što su sportske pedale, unikatni volan i ručica mjenjača.

Prva generacija Forestera STI u Japanu je predstavljena u veljači prošle godine. U nešto više od godinu dana egzistencije stekla je veliku popularnost, a priznanje joj je odala i struka. Novi model prodavat će se na japanskom tržištu po vrlo povoljnoj cijeni od 3.118.500 JPY što je oko 22.400 eura.


Pročitajte više