VIDEO Ovo je najnoviji hiperautomobil. Zove se Nilu27

Screenshot: Nilu27/YouTube

Ovo je najnoviji hiperautomobil i nosi naziv Nilu27.

Premijerno će biti predstavljen 15. kolovoza u Pebble Beachu u Kaliforniji, a iza njega stoji automobilski dizajner Saša Selipanov, koji je prošle godine pokrenuo novi dizajnerski studio Hardline27.

Kratki teaser novog hiperautomobila prikazuje njegov stražnji dio i gullwing vrata. Stražnji dio neodoljivo podsjeća na Pagani Utopiju, ali dizajn ovoga je nešto agresivniji. 

Pažnju na prvi pogled privlače tri srednje postavljene ispušne cijevi smještene između dva krila. U teaseru se čuje i zvuk motora, ali je nepoznato o čemu je riječ. Neki mediji nagađaju da je atmosferac. 

Uz masovni karbonski difuzor, stražnji dio krase jednostavna LED svjetla smještena u stražnje rešetke. Tradicionalnog branika nema, pa je pogled na stražnje gume neometan. 

"Fokusiramo se na vrhunsko automobilsko iskustvo"

I to je sve što se zna o ovom hiperautomobilu. 

Nilu27 se predstavlja kao "novi brend hiperautomobila, koji proizvodi jednako lijepe i brutalne automobile".

"Ne brinući o digitalizaciji, elektrifikaciji i drugim distrakcijama, mi se fokusiramo na vrhunsko automobilsko iskustvo", poručuju iz kompanije.

Selipanov je dizajner koji potpisuje niz sjajnih automobila uključujući Bugatti Chiron, Koenigsegg Gemeru i koncept Genesis Essentia. Dobro je upućen u hiperautomobile, a čini se da prva kreacija komopanije Nilu27 ispunjava sve kriterije tradicionalnog hiperautomobila.

Koliko je razvoj prvog hiperautomobila brenda napredovao i koliko će primjeraka biti proizvedeno, zasad nije poznato.

Pročitajte više