Tajne dugovječnosti kapetana Vatrenih: Slijedi hit dijetu i trenira na prazan želudac

Foto: EPA

KAPETAN hrvatske reprezentacije Luka Modrić postao je rekorder europskih natjecanja. U utakmici protiv Maroka (0:0) na Svjetskom prvenstvu u Kataru postao je prvi igrač u povijesti koji je na Europskom i Svjetskom prvenstvu nastupio u tri različita desetljeća. Osim toga, s 37 godina i 75 dana postao je najstariji hrvatski reprezentativac ikad na svjetskim prvenstvima.

Nije tajna da je Modrić poseban igrač, a kako mu to polazi za rukom pitanje je koje je prije pola godine postavila Gazzetta. Tako poznati medij navodi da je jedna od tajni Modrićeve dugovječnosti odlična genetika, ali velike zasluge pripisuju se i strogoj prehrani koju slijedi, kao i treninzima koje ne propušta ni kad je na odmoru.

Za početak, Modrić se pridržava Paleo dijete, kao i Marcos Llorente. Paleo dijeta ili dijeta pećinskog čovjeka uključuje jedenje mesa, ribe, povrća, voća, orašastih plodova i sjemenki. Sve žitarice, mliječni proizvodi, prerađena hrana, grah, mahunarke i šećeri moraju se izbjegavati dok se pridržavate ove dijete. Ipak, prema Talijanima, Modrić je se ne drži slijepo, već si povremeno priušti dan kojim krši dijetu.

Kapetan Vatrenih trenira na prazan želudac, zbog čega njegovo tijelo kao izvor energije koristi višak masti. To mu pomaže da ne gubi mišićnu masu. Indeks tjelesne mase mu iznosi 8.3, što je samo jedan bod više od Cristiana Ronalda, a težina mu varira oko 66 kilograma. Najradije trenira u Realovom sportskom centru, a kod kuće ima svoju teretanu. Ljeti pliva u Jadranskom moru, zimi vozi bicikl Mate Rimca po Madridu, a najviše truda ulaže u svoje noge. Rekreacija je važna njegovoj cijeloj obitelji pa sa svoje troje djece, Ivanom, Emom i Sofijom, često zaigra nogomet ili tenis.

Pročitajte više