Ljubimac - sredstvo ucjene u brakorazvodnim postupcima

Foto: Shutterstock

EMOCIONALNA povezanost između vlasnika i ljubimca može biti nevjerojatno bliska. Ta je povezanost, vjerovali ili ne, postala predmetom velikih rasprava tijekom procesa razvođenja parova koji su donedavno dijelili ljubimca.

Američka akademija odvjetnika za brakorazvodne postupke (AAML) zabilježila je porast broja parova koji su se borili za skrbništvo nad ljubimcem u posljednjih pet godina. U 88 posto slučajeva radi se o psima, u pet posto o mačkama, a ostatak se odnosi na druge životinje.

Borba za skrbništvo nad ljubimcem nije svakodnevna pojava, a neki supružnici životinje koriste kao sredstvo ucjene u pregovaranju oko drugih tema. Na kraju obično imate osobu koja je zaista povezana sa životinjom i drugu koja je ucjenjuje ljubimcem kako bi dobila nešto drugo, piše predsjednica AAML-a Maria Cognetti za Huffington Post.

Procjenjuje da se u brakorazvodnim postupcima pitanje skrbništva nad ljubimcem potegne u oko 15 posto razvoda, ali manje od pet posto takvih slučajeva zaista završi pred sudom

Cognetti ističe da suci lako prepoznaju stranu koja ucjenjuje te ljubimca dodijele osobi koja je s njim zaista povezana. Odlučno odgovara sve koji namjeravaju pregovarati ljubimcem da od toga odustanu jer se radi o emocionalnoj ucjeni, a ne o podjeli imovine.
 

Pročitajte više