Iznenadit će vas što se krije iza ove fotke bršljana koju je objavio azil Dumovec

Foto: Facebook

PRATITELJE azila Dumovec iznenadila je fotografija bršljana koja je osvanula na službenom Facebook profilu skloništa.

"Imate li ideju što skriva ovaj bršljan? Veselimo se vašim komentarima, a objašnjenje fotografije dat ćemo vam u podne", napisali su.

Ubrzo je stiglo i objašnjenje. Naime, jedan od zaposlenika azila u taj se bršljan sakrio kako bi uspio uhvatiti kujicu koja je živjela sama sa svojih 11 tek okoćenih štenaca.

"Stopio se sa šikarom i gotovo da nije disao"

"Upoznajte kujicu s jedanaest štenaca koji su nam stigli u Dumovec zahvaljujući nevjerojatnom strpljenju našeg kolege Dalibora! Riječ je o kujici s Radničke ceste koja godinama živi u jednom zapuštenom industrijskom prostoru. Savršeno mu poznaje svaki centimetar i zbog toga je bila neuhvatljiva", objasnili su.

"Prije nekoliko mjeseci tamo je na svijet donijela dva šteneta koja smo preuzeli, no kada bi god naša terenska ekipa došla hvatati kujicu, ona bi nestala bez traga. Nedavno kada smo čuli da je okotila novo leglo, naš je Dalibor čvrsto odlučio uhvatiti je. Pronašao je njezinu štenad te se jedno jutro sakrio u bršljan. S puškom u ruci u kojoj je bilo sredstvo za uspavljivanje kujice, bio je spreman čekati je koliko je god potrebno. Stopio se sa šikarom i gotovo da nije disao", prepričali su.

Kujica je na kraju uhvaćena te se u Dumovcu brinu o njoj i štencima već nekoliko dana.

Pročitajte više