Kada pogledate ovaj video, shvatit ćete zašto ljudi obožavaju retrivere

Foto: Unsplash

ZLATNI retriver spada među najpopularnije pasmine pasa na svijetu, uključujući i Hrvatsku.

Prepoznatljiv je po snažnoj građi tijela prekrivenog dugom 'valovitom' dlakom ispod koje se nalazi vodootporna podlaka. Prema kinološkim standardima dozvoljene su zlatna ili 'krem' boja'.

Riječ je o pasmini čiji se počeci vežu uz viktorijansko doba u Velikoj Britaniji ( sredina 19. do početka 20 st.), a nastala je iz potrebe za lovačkim psom koji se jednako dobro snalazi u potrazi za divljači na nepristupačnim terenima na kopnu, ali i u vodi kako bi iz iste lovcima donosili plijen.

Izvorno lovački pas, zlatni retriver danas se najčešće koristi kao 'običan ljubimac', a poznati su i kao psi tragači i terapeutski psi.

Popularnost mogu zahvaliti izgledu, ali i karakteru koji je tako dobro prikazan u ovom videu. Riječ je o prilagodljivom psu 'nježnog' karaktera koje je lako trenirati. Obožava igru, a uz pravilnu socijalizaciju i odgoj zlatni retriver odlično će se slagati sa svima - djecom, nepoznatim ljudima, mačkama i ostalim životinjama. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više