Kazne za zlostavljače životinja u SAD-u i do sedam godina zatvora

123rf.com

ZASTUPNIČKI dom Sjedinjenih Država jednoglasno je prihvatio prijedlog zakona o okrutnosti nad životinjama. Time je odobren PACT-ov (Preventing Animal Cruelty and Torture) zakon o sprječavanju okrutnosti i mučenja životinja te će se takve okrutnosti tretirati kao savezno kazneno djelo. Zakon su uveli kongresmeni s Floride, Ted Ceutch i Vern Buchanan, a njime će se obnoviti zakon donesen 2010. godine.

Do sada je savezni zakon u Sjedinjenim državama zabranjivao borbu životinja te je kriminalizirao počinitelje koji snimaju te zarađuju od stvarne okrutnosti nad životinjama. Prema obnovljenom zakonu PACT-a, vlasti će moći goniti zlostavljače životinja jer neće biti vezane za državne zakone, već će imati saveznu nadležnost.

Prema tom zakonu, osoba može biti privedena i kažnjena zbog gaženja, paljenja, utapanja, gušenja, probadanja i seksualnog iskorištavanja životinja te krivolova. Iz zakona je izostavljen dozvoljeni lov. Osobe koje budu proglašene krivima bit će suočeni sa saveznim optužbama za kazneno djelo, novčanom kaznom te zatvorskom kaznom u trajanju do sedam godina.

Pročitajte više