Spas od hladnoće potražila ispod automobila: Pogledajte što joj se dogodilo

Foto: Screenshot
 

ZAHVALJUJUĆI dobrim ljudima mačka snimljena negdje u Rusiji dobila je drugu priliku!

Objašnjavajući što se dogodilo mashable.com navodi kako je jadna maca spas od hladnoće potražila ispod nečijeg automobila.



Dok je ona spavala temperatura je brzo pala na minus 35 stupnjeva Celzijevih, zbog čega se jadna doslovce zaledila i zalijepila za tlo, gdje su je (nakon što je automobil otišao) pronašli ljudi koje možete vidjeti u videu.

Kako bi je oslobodili lagano su joj toplom vodom polijevali šape, sve dok se led nije otopio.

Nakon toga su je odnijeli veterinaru koji je utvrdio kako je maca stara između sedam i devet mjeseci. Već istu večer počela je normalno hodati, a nekoliko dana kasnije je udomljena.

Pomozite macama da lakše prezime zimu

Ovaj video dokaz je kako je i macama, unatoč debelom krznu zimi itekako hladno! Kako bi pomogli vašim macama koje većinu godine žive na otvorenom tijekom zime otvorite im vrata svog doma, ili barem garaže, podruma ili bilo kojeg koliko - toliko grijanog prostora.
 

Mačke kad su niske temperature spas od hladnoće često traže u motorima automobila. Zato prije nego ga upalite pokucajte po haubi kako bi je upozorili da je vrijeme za napuštanje motora.

Uličnim macama možete pomoći tako da im napravite improvizirano sklonište, zaštičeno od vjetra i padalina u koje stavite slamu koja će macama pomoći da se zagrije.

Pročitajte više