Mali rakuni zaglavljeni u kontejneru dobili su neočekivanu pomoć

Foto: Pixabay

RAKUNI su vrlo prilagodljive životinje. Još oko 1920. zabilježen je prvi slučaj pojavljivanja rakuna u urbanom području (Amerika, Cincinnati). Rakuni znaju živjeti u napuštenim kućama, potkrovljima domova, a vrlo često zavlače se u kontejnere. Obično to rade noću, kako bi pronašli hranu i izbjegli kontakt s ljudima. Ove malene bebe zavukle su se u kontejner i nisu mogle izaći van. Čovjek koji ih je pronašao znao je da ne smije biti nagao.

Jasno se vidjelo da su malci preplašeni te da mora biti pažljiv i dobro razmisliti kako im pomoći. Uzeo je granu i položio je unutar kontejnera. Dva su rakuna odmah iskoristila ovu pomoć te slatko i nespretno izašla iz zamke. No, dva su se poprilično uplašila i njihovo je spašavanje trajalo malo duže. Cijela je priča dobila sretan kraj. Iako su rakuni nevjerojatno slatke životinje, oni su divlje životinje i znaju biti vrlo agresivni prema ljudima. Ovaj je čovjek postupio ispravno i spasio ove male bebe od prave nevolje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više