Napušteni pas s tužnom životnom pričom živio na staroj fotelji i čekao da ga netko spasi

Foto: Bored Panda / Rescue Dogs Rock NYC

DUKE je napušteni pas kojeg su pronašli na staroj fotelji koja je već neko vrijeme čekala odvoz na smetlište. Svoje dane je provodio na njoj i čekao da ga netko dođe spasiti. Prvih nekoliko dana su ga ljudi ignorirali, nisu primijetili ništa čudno, no onda je jedna zabrinuta žena na Facebooku stavila njegovu sliku i pitala ljude da mu pomognu. 

Pitala je može li mu netko pomoći i dodala kako joj je majka pričala da već danima leži na staroj fotelji. Imao je i ranu koja je povremeno krvarila pa je hitno trebao pomoć veterinara.

Leslie Ysuhuaylas, volonterka iz organizacije "Rescue Dogs Rock NYC" vidjela je poruku i odlučila pomoću Dukeu. Poslali su ljude koji su otišli po njega. Bio je jako plašljiv i nije im vjerovao. Odmah se vidjelo da nema dobra iskustva s ljudima.

Kad su ga na kraju pokupili i odveli kod veterinara, saznali su da se netko igrao s njegovim zubima. Namjerno su mu oštetili zube jer je vjerojatno bio "žrtveno janje" u borbama pasa. Bio je pas na kojem su drugi psi vježbali.

Duke je vjerojatno prošao puno toga ružnog. Danas je u sigurnim rukama i budućnost mu izgleda puno bolje od prošlosti. Kada završi s liječenjem kod veterinara, bit će spreman za udomljavanje. Konačno će pronaći vlasnike koji će ga maziti i paziti.

Pročitajte više