Ovo je 10 najljenijih pasmina pasa na svijetu

Screenshot: YouTube

NEKE pasmine pasa obožavaju trčati i sudjelovati u različitim aktivnostima, a neke jednostavno nisu za to. Takvi psi radije bi se samo izležavali na kauču ili spavali i nisu previše radišni pa se smatraju jednima od najljenijih pasa na svijetu.

YouTube kanal ViralBe sastavio je listu top 10 pasmina kojima radišnost nije jača strana.

Pekinezer

Pekinezeri se obožavaju izležavati, a jedno od najdražih mjesta im je kauč na kojemu se mogu udobno smjestiti. Budući da su nekada živjeli u pekinškim palačama i bili uzgajani samo da čovjeku prave društvo, ne čudi da im je lijenost jedna od mana.

Francuski buldog

Ovo je jedna od najpopularnijih pasmina na koju se odlučuju ljudi koji žive u stanovima. Osim što su veoma sitne građe, ovi psi imaju i ravne njuške pa se brzo umore ako sudjeluju u nekoj aktivnosti i postane im teško disati. Kada je vani jako vruće, za francuskog buldoga bi bilo najbolje da se ostane izležavati u sigurnosti doma. On se na to sigurno neće buniti.

Shih-Tzu

Iako ime pasmine Shih-Tzu znači "lav", ove pse nećete vidjeti kako vrebaju lovinu. Najčešće ćete ih zateći kako se izležavaju na kauču, a rijetko kada ćete ih uhvatiti u nekoj aktivnosti. Oni jednostavno ne vole previše trošiti energiju i draže im je spavati.

Irski vučji hrt

Jedan od najviših pasa je istovremeno i jedan od najljenijih. Kada irski vučji hrt poraste, on može postati pravi ljenjivac ako mu se to dopusti. Ako to želite izbjeći, potrebno je stalno vježbati s njima.

Njemačka doga

Njemačka doga također je jedna od visokih pasmina te se smatra vrlo smirenom i pristupačnom. Međutim, zbog tih karakteristika može se i ulijeniti. Ovim psima mnogo je draže odmarati na kauču nego trčati na otvorenom.

Chow-chow

Ove velike loptice krzna mogu spavati i do 20 sati po danu ako im to dopustite. Obožavaju se maziti, pogotovo ako spavaju s vlasnikom u istom krevetu. Najdraža "aktivnost" im je odmaranje.

Mops

Mopsi su veoma mali psi koji mogu spavati doslovno na svim površinama, a najdraže im je odmarati u krilu vlasnika. Vole se igrati, ali samo kada su za to raspoloženi ili kada ih netko zbog toga nagradi hranom.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

Iako je većina drugih španijel pasmina energična, kavalirski španijel kralja Charlesa veoma je lijen. Neki misle da je to zato što ovi psi sadrže gene mopsa, a neki smatraju da je to zato što ovi psi imaju kraljevsko ime. Koji god da razlog bio, kavalirski španijel ne voli previše raditi i draže mu je ležati ili spavati.

Engleski baset

Engleski baset čak ni svojim izgledom ne ostavlja dojam radišnog psa. Zbog svojih kratkih nogica i glomaznog tijela ponekad može izgledati kao da se jedva kreće. Trčanje i sudjelovanje u aktivnostima im nije jača strana i puno češće ćete na njih naići dok spavaju u kutku neke prostorije.

Engleski buldog

Najljenijom pasminom na svijetu smatra se engleski buldog. Obožavaju se maziti i jako su nježni, a najviše vole odmarati i jesti. Iako možda izgledaju opasno, ovi psi prave su dobrice koje ne vole baš previše raditi i samo žele uživati u trenucima kada se mogu potpuno opustiti.

Pročitajte više