Pas je ostao s nestalom djevojčicom 15 sati, a zatim policajce doveo do mjesta na kojem je bila

Foto: Kelly Bneston

SEDAMNAEST godina star pas Max nedavno je postao pravi heroj. Dokazao je da za ovakve činove nisu sposobni samo ljudi te da i životinje mogu pomoći nama ljudima na razne načine. Prošlog petka trogodišnja djevojčica Aurora iskrala se iz kuće svoje bake i nestala. Lokalna policija i grupa volontera tražila ju je po šumi i bujnoj prirodi koja se nalazi oko kuće njezine bake.

Njezina je baka bila u jednoj od volonterskih grupa i učinilo joj se da je čula glas svoje unuke koji je dopirao s planine. Krenula je gore, a na pola puta srela je Maxa koji ju je doveo do njezine unuke. Bilo je jasno kao dan da je Max proveo cijelu noć s malenom te da ju je štitio i održavao toplinu njezinog tijela.

Njezina je baka rekla da ne želi ni pomišljati što joj se moglo dogoditi da joj ovaj pesonja nije pravio društvo. Nevjerojatno joj je bilo što toliko star pas, koji je ujedno potpuno gluh i napola slijep, i dalje sve shvaća i osjeti. Znala je da je bio s njom cijelu noć jer se na djevojčici jasno mogao osjetiti njegov miris. Obitelj malene Aurore bit će mu vječno zahvalna, a lokalna policija dala mu je odličje za hrabrost. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više